Çorum’da Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi Başladı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından gençlere yönelik düzenlenen Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı, 4 Eylül’de Çorum’da başladı.

OKA, son 3 yıldır Amasya, Çorum, Samsun, Tokat illerinden oluşan TR83 Bölgesi’nde dış ticaret alanında eğitim ve danışmanlık faaliyetleri aracılığıyla işletmelerin bilgi ve tecrübesini artırıp, Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi aracılığıyla ihracat yapmak isteyen işletmelere Hedef Pazar ve müşteri bulmaları konusunda ücretsiz hizmet veriyor.

Ajansın Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında Bölgede, üretim sürecinde yaratılan değerin ve üretilen ürünlerin ihraç edilebilirliğinin artırılması ile ihracat yapan işletme sayısının ve kg başına ihracat değerinin artırılması için yürüttüğü bu çalışmaların devamı olarak düzenlenen “Çorum Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi” ile dış ticaret sektöründe ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi ve Genç İstihdamına katkı sağlanması hedefleniyor.

20 İş Günü 120 Saat Eğitim

Dört hafta boyunca devam edip, 29 Eylül Cuma günü sona erecek olan program sonunda, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.   

20 iş günü-120 saatlik eğitim programından faydalanacak 12 kursiyer, Mayıs ayı içerisinde ilan edilen talep toplama duyurusuna başvuran, dış ticaret alanında bilgi ve tecrübe kazanmak ve bu alanda kariyerini devam ettirmek isteyen gönüllü gençler arasından belirlendi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..