Dış Ticarette OKA-SERKA İş Birliği

Ajansımız koordinasyonunda kurulan, Orta Karadeniz Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi, diğer kalkınma ajanslarının hizmet bölgelerinde de tanıtılarak firmaların dış ticaret kapasitesinin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda 15-16 Eylül tarihleri arasında Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) daveti ile Kars, Iğdır ve Ağrı illerinde Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi Tanıtım ve Eğitim Turu düzenlendi.

SERKA Genel Sekreterliği ziyaret edildikten sonra, Ajans uzmanlarına Dış Ticaret Merkezinin çalışmalarına ilişkin sunum gerçekleştirildi ve Hedef Pazar Belirleme-Veri Tabanları Kullanımı Eğitimi” verildi.

Tanıtım ve Eğitim Turunda, Samsun ve Amasya Yatırım Destek Ofisleri (YDO) Uzmanları tarafından SERKA Bölgesinde faaliyet gösteren, ihracatçı veya ihracata başlama hedefi olan 4 firma için, dış ticaret danışmanlığı sağlandı. Kars’ta Hasel Yem, Iğdır’da Has Gıda, Can Çevre Enerji, Ağrı’da Barbaris Çanta firmaları ildeki YDO Uzmanı eşliğinde ziyaret edilerek, hedef pazarlarının genişletilmesine yönelik potansiyel müşteri listeleri oluşturuldu.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..