Dış Ticarette OKA ve ORAN İş Birliği

Ajansımız koordinasyonunda kurulan, Orta Karadeniz Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi, diğer kalkınma ajanslarının hizmet bölgelerinde tanıtılmaya devam ediliyor. Merkez’in edindiği tecrübeler, farklı illerdeki firmaların da dış ticaret yolculuğuna ışık tutuyor.

Bu kapsamda 10-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) daveti ile Sivas İhracat Haftası Etkinlikleri’ne katılım sağlandı. Sivas TSO ev sahipliğindeki etkinlikte, Samsun YDO İl Koordinatörü Burak Aydoğdu tarafından “Hedef Pazar - Müşteri Analizi Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitimin ardından, Samsun ve Tokat Yatırım Destek Ofisleri (YDO) uzmanlarının katılımıyla Sivas Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ve Cumhuriyet Teknokent'te faaliyet gösteren, ihracatçı veya ihracata başlama hedefi olan 7 firma için, dış ticaret danışmanlığı sağlandı. Firmalara dış ticaret istihbaratında açık kaynaklara nasıl erişebilecekleri hakkında bilgi verilirken, hedef pazarlarının genişletilmesine yönelik olarak potansiyel müşteri listeleri oluşturuldu.

Sivas ziyaretinde, Sivas YDO İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker ve Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir de ziyaret edilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..