25 EKİM 2024

Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamalarına OKA Desteği

Ajansımız 2024 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu “Yapay Zekâ Konusunda Farkındalık Kazanma ve Proje Geliştirebilme Projesi” eğitimleri tamamlandı.

Proje ile öğretmenlere yapay zekâ hakkında derinlemesine bilgi kazandırılması ve bu alanda proje geliştirme becerilerinin artırılması, ayrıca öğretmenlerin yapay zekâ konusundaki bilgilerini sınıf ortamına taşımaları ve öğrencileriyle birlikte yenilikçi projeler geliştirmeleri amaçlandı. Böylece eğitim sistemi içerisinde yapay zekânın daha yaygın ve etkili bir şekilde kullanılması hedefleniyor.

Samsun’da görevli çeşitli branşlardan 50 öğretmenin katıldığı eğitimde; yapay zekânın eğitimde kullanımı üzerine teorik eğitimler Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Serhat Odabaş ve Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın tarafından, uygulamalı eğitimler ise Dr. Göksu Öztürk tarafından verildi.

Eğitimin ikinci gününde yapılan çalıştayda öğretmenler edindikleri bilgiler ve uygulamalar doğrultusunda proje fikirleri geliştirdi. Sunulan proje fikirleri ile yapay zekâ teknolojisinin eğitim alanında nasıl bir rol oynayabileceği keşfedilmeye çalışıldı. Öğretmenlerin birbirleriyle iş birliği yaparak projelerini geliştirme fırsatı da yakaladığı programda, hem bireysel hem de kolektif bir şekilde proje üretme deneyimi kazanıldı. Eğitimde yapay zekânın farklı uygulamaları, yapay zekâ kullanımının avantajları, zorlukları ve potansiyeli değerlendirildi.

Katılımcı öğretmenlerin geliştirdiği projelerin, yerel ve ulusal düzeyde yapay zekâ tabanlı yeniliklerin eğitim süreçlerine entegrasyonuna katkı sunacağı değerlendiriliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..