Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Samsun’da Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2023 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 31 Ekim’de, Samsun ilinde gerçekleştirildi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un başkanlığında ve Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Gökdere, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve OKA temsilcileri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Vali Yılmaz Doruk açılış konuşmasında, 2024-2028 Orta Karadeniz Bölge Planı çalışmalarına dikkati çekerek, “Gelecek ay 15’inci yılını dolduracak olan Kalkınma Ajansımızın, Bölgemizde desteklediği 1200’e yakın kalkınma odaklı proje bulunmaktadır. Sağladığı mali desteklere ek olarak Kalkınma Ajansımız, nitelikli bilgi ve strateji üreterek Bölgemizin geleceğine yön vermek için de çalışmalarını gayretle sürdürmektedir. Ülkemizin kalkınma vizyonu doğrultusunda 2024-2028 yıllarını kapsayacak, bu dönemde ülkemizin odaklanacağı hedef ve stratejileri ortaya koyacak olan On İkinci Kalkınma Planı hazırlıkları devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Ajansımız da 2024-2028 dönemi Bölge Planı hazırlıklarını yürütmektedir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı sonrasındaki ilk beş yılı kapsayacak “2024-2028 Orta Karadeniz Bölge Planı” çalışmaları tamamlandığında her bir hedef ve öncelik alanında belirlenen proje fikirleri de illerimizdeki yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız için yol gösterici olacaktır. OKA Yönetim Kurulu üyeleri olarak bizler, Bölgemizin kalkınmasına yönelik üstün bir gayretle yürütülen bu çalışmaları ve Ajansımızın devam eden faaliyetlerini takip ediyor, kaynakların etkin ve yerinde kullanılmasına yönelik irademizi ortaya koyuyoruz. Amacımız; yapılan çalışmaların başarılı sonuçlara vesile olmasıdır.” dedi.

Ajansın 2023 Yılı Fizibilite Desteği Programı sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Vali Doruk konuşmasını, “Bugünkü toplantımızda Ajansın, Bölgedeki fırsatlardan yararlanılmasına, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yatırım projelerinin önünü açan Fizibilite Desteği Programı sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. 2023 yılı Haziran ayında ilan edilen Katma Değerli Üretim ve İhracat Odaklı Fizibilite Desteği ile Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Fizibilite Desteği Programlarının başvuru süresi 29 Eylül’de sona ermiştir. Yapılan başvurular ölçeğinde, destek almaya hak kazanan projelerin, illerimizde ve bölgemizde yeni yatırım hamlelerine dönüşmesini temenni ediyorum.

Bu toplantı vesilesiyle, Samsun’da Sayın Valimiz ve Başkanlarımızın ev sahipliğinde düzenlediğimiz toplantımızı teşrif eden Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza da can-ı gönülden hoş geldiniz diyorum.” şeklinde sürdürdü.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündemle ilgili sunumlar, değerlendirmeler ve görüş alışverişi ile son buldu.  

Toplantı sonrasında, OKA Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 29 Ekim’de inşaatı tamamlanan Samsun Müzesi ziyaret edilerek, incelemelerde bulunuldu.

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..