25 EKİM 2024

Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tokat’ta Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2024 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Ekim’de Tokat ilinde gerçekleştirildi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Çorum Valisi Ali Çalgan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Amasya Önder Bakan, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve OKA temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Çorum Valisi Ali Çalgan sözlerine; “Bu toplantıda bize ev sahipliği yapan Yönetim Kurulumuzun değerli üyesi Tokat Valisi Sn. Abdullah Köklü’ye,  Tokat Belediyesi Başkanımıza, Tokat İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu vesile ile geçtiğimiz ay Amasya Valiliğine atanan  değerli mevkidaşım Sn. Önder Bakan’a da bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz adına hayırlı olsun dileklerimizi sunuyorum, huzurlu ve verimli görevler yapmasını temenni ediyorum.

Malumlarınız geçtiğimiz ay Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Çorum Valisi olarak atanmış olmam sebebiyle Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da üstlenmiş bulunuyorum. Görev yapacağım süre zarfında, bütün yönetim kurulu üyelerimizin destek ve katkıları ile bölgemiz ve şehirlerimiz için faydalı hizmetler, projeler üretmeyi temenni ediyorum.” şeklinde başladı.

Vali Çalgan konuşmasında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın uyguladığı kalkınma odaklı projelere dikkat çekerek “Kalkınma Ajansımız bugüne dek uyguladığı kalkınma odaklı projelerle Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, imalat sanayi ve turizm sektörleri başta olmak üzere pek çok alanda üretimi, istihdamı, ihracatı ve hizmet kapasitesini arttıracak altyapıları güçlendirdi. Yatırım Destek faaliyetleri ile bölgemize yeni yatırımcıların gelmesine vesile oldu ve bölgemizdeki istihdam rakamlarının artışına katkı sağladı. İnsan odaklı kalkınma anlayışımızla vatandaşlarımızın hayatlarına dokunan ve geleceğe umutla bakmalarını sağlayan sosyal kalkınma odaklı birçok projeyi destekledi.

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç olarak, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi sanayiden tarıma, sağlıktan eğitime, ulaştırmadan ticarete ve turizme kadar her alanda kalkındırmayı amaçlayan “Türkiye Yüzyılında”, Kalkınma Ajanslarımızın yeni misyonu   en kısa ve öz şekliyle, “Yerel Kalkınma Hamlesi” olarak ifade edilmektedir. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da bütün beşeri ve mali kaynakları ile Yerel Kalkınma Hamlesi odaklı olarak öncelikli alanlarda, temel yapısal sorunlara çözüm üretmek, ekonomik ve sosyal dönüşüm sürecine katkıda bulunabilmek anlayışıyla çalışmalarını şekillendirecektir. Yerel Kalkınma Hamlesi misyonu ile Yatırım Destek Ofisleri ve Genel Sekreterlik birimlerinde görevli uzmanlarımız Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde yatırımcı kurum, kuruluş ve kişilerin proje fikirlerinin geliştirilmesinde kolaylaştırıcılık yapmak, onlara; fikirden uygulamaya kadar tüm aşamalarda rehberlik etmek üzere hazırdır.” dedi.

Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri devam eden mali destek programları hakkında bilgilendirildi. Akabinde fizibilite programı ve güdümlü proje başvuruları ile 2024 yılının ilk altı ayındaki Ajans faaliyetleri değerlendirildi ve 2025 yılı Çalışma Programı önerileri istişare edildi.  

Toplantıda ayrıca Kalkınma Ajansları 2024-2025 yılı çalışma teması olarak belirlenen Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı kapsamında OKA tarafından Çorum ilinde yürütülen ve bölgenin tüm illerinde yaygınlaştırılması hedeflenen "Orta Karadeniz Sanayiinde Kadın Eli Projesi” hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..