Geleceğim Kültürel Mirasımda Saklı Proje Katılımcıları Tekkeköy’ün Doğal ve Kültürel Mirasını Keşfediyor

Ajansımız 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan “Geleceğim Kültürel Mirasımda Saklı” başlıklı projesinin uygulama süreci saha gezileri ile devam ediyor.

Tekkeköy ilçesinde bulunan doğal ve kültürel değerlerin bilinirliğinin artırılması ve gelecek nesillere aktarılması için öğretmenlerin bu alandaki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan proje aracılığı ile Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan 18 ilkokul, 5 birleştirilmiş sınıf ilkokulundan ve özellikle dezavantajlı konumda olan köy okullarından seçilen 17 ilkokul öğretmenine ve Tekkeköy Belediyesinden ilgili 2 personele teorik ve uygulamalı Doğa Ve Kültür Turizmi Farkındalık Eğitimi veriliyor.

5 günlük eğitim programının ilk 3 gününde teorik eğitimler gerçekleştirilerek, “Turizmin Tarihsel Gelişimi”, “Sürdürülebilir Turizm” (Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması), “Turizm Alanında Eğilimler” konuları işlendi.

Eğitimin 2 günlük uygulama ve saha çalışmaları kapsamında ise katılımcılar ile Şeyh Zeynüddin Cami, Altınkaya Kilisesi, Çırakman Yel Değirmeni, Antyeri Kilisesi, Tekkeköy Kent Müzesi ve Anıt Ağaç (Hamzalı Mahallesi) ziyaret edildi. Saha çalışmaları, turizm alanında uzman olan ve projede eğitmen olarak görev yapan Prof. Dr. Yetkin Bulut rehberliğinde gerçekleştirilen projenin kapsamında Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Şelalesi “Costal” Sahil’de de incelemelerde bulunulacak.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..