Genç İstihdamı Teması Kapsamında Atölye Çalışmaları Düzenlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2022-2023 yılı teması olarak uygulanan Genç İstihdamı faaliyetleri kapsamında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından gençlerin nitelikli ve donanımlı olarak yetiştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Bölgedeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin kendi bilgi ve becerilerini tanıyarak, yeteneklerine uygun alanlarda istihdam edilebilirliklerini güçlendiren "İş Arama Becerileri" konulu Seminer Serisi’nin ardından OKA, bu yıl da Amasya, Çorum ve Tokat illerinde ikişer günlük CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Atölye Çalışmaları düzenledi.

Amasya Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi iş birliği ile 17-18 Ekim’de Merzifon Meslek Yüksekokulunda, 19-20 Ekim’de TOGÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinde, 24-25 Ekim’de Hitit Üniversitesi Rektörlüğünde uygulanan atölye çalışmalarında 69 öğrenci yer aldı.

Atölye çalışmaları, Doç. Dr. Ersin Irk tarafından, konuk akademisyenlerin ve OKA Samsun Yatırım Destek Ofisi (YDO) Uzmanı Muzaffer Ammar Sakalı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. İlk gün teorik bilgiler aktarılırken, ikinci gün öğrencilerin hazırladığı özgeçmişler ile bire bir mülâkat uygulamalarına yoğunlaşıldı.

Soru-cevap seansı sonrasında OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’in katılımında sertifika takdimi yapıldı. Genel Sekreter İ. Ethem Şahin, programa ilişkin konuşmasında; Bölgedeki gençlerin altyapısını güçlendirerek iş hayatına daha hazırlıklı olmalarına önemli katkı sağlayan bu çalışmaları önemsediklerini ve gençlerin ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, katılımcılara ve iş birliklerinden dolayı üniversite yönetimlerine teşekkür etti.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..