“İşim Gücüm Üretim” Projesi İçin İmzalar Atıldı

Orta Karadeniz Bölgesi’nde Ajansımız tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, 2023 yılında hibe desteği almaya hak kazanan projeler için uygulama süreci başlıyor.

SOGEP desteği ile Çorum’da uygulanacak, “İşim Gücüm Üretim” Projesi’nin Sözleşme İmza Töreni, 9 Haziran’da Veli Paşa Hanı’nda gerçekleştirildi. Sözleşme imza törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

İstihdama ve Ekonomiye Katkı Sunacak Önemli Bir Proje Daha Hayata Geçiriliyor

“İşim Gücüm Üretim” Projesi, Çorum Belediyesi tarafından işgücünün geliştirilmesi ve istihdama katkı sağlanması amacıyla hazırlandı. Proje ile Çorum Mutfağına ait patenti alınmış ve coğrafi işaret tescil başvurusu yapılmış olan Has Baklava ve Su Böreği gibi yiyeceklerin yapımına yönelik kurslar ile oyuncak ve hediyelik eşya, ahşap doğrama, montaj, ahşap CNC mobilya operatörlüğü, bilgisayar destekli 3D mobilya tasarımını içeren ağaç oymacılığı alanlarında atölyeler kurulacak.

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin törende yaptığı konuşmada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uhdesinde uygulanan SOGEP kapsamında Çorum Belediyesi’nin üç yılda, üçüncü projesini imzaladıklarını vurguladı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında, iki alandan oluşan proje kapsamında atölye kurarak altyapıyı güçlendireceklerini ve bu atölyelerde ustalar yetiştirileceğini dile getirdi.

%75 OKA Desteği

Başkan Aşgın, toplam 3 milyon 530 bin TL bütçeli projenin yüzde 75’inin OKA tarafından karşılanacağını vurgulayarak, OKA’ya teşekkürlerini iletti. Dr. Halil İbrahim Aşgın ayrıca, “Yeni projelerle OKA’nın kapısını aşındırmaya ve yepyeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

“OKA, 1300 projeye destek verdi”

Vali Mustafa Çiftçi ise konuşmasında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın turizm ve ekonomik kalkınmaya yönelik önemli projelere katkı sunduğunu dile getirerek, OKA’nın Orta Karadeniz Bölgesi’nde bugüne kadar 1300 projeye destek verdiğini söyledi.

Sözleşme İmza Töreni kapsamında, Ajans desteğiyle Çorum’da uygulanıp, tamamlanan 12 proje ekibine de başarı plaketi takdim edildi.

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..