Kadın Girişimciler E-Ticarette Fark Yaratacak

Ajansımız tarafından bölgemizde kadın istihdamının ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla, Terme Belediyesi ve Erbaa Belediyesi iş birliğiyle “Kadın Girişimcilere Yönelik E-ticaret Eğitimi” düzenlendi.

Terme’de 23-24 Mayıs, Erbaa’da ise 27-28 Mayıs tarihlerinde ikişer gün olarak düzenlenen e-ticaret eğitimleri ile kadınlar tarafından bireysel veya kooperatifler çatısı altında üretilen gıda, el sanatları, giyim vb. ürünlerin ticarileştirilmesi ve farklı pazarlara ulaştırılması, bu sayede kadınlara iş kurma ve kendi işlerini yönetme fırsatının sunulması hedeflendi.

Eğitimde kadın girişimciler için; Finansal Okuryazarlık, E-Ticarete Giriş, E-Ticaret Operasyonlarının Yönetilmesi, E-Ticarette Dijital Pazarlama ve Satış, Müşteri Hizmetleri ve E-Ticarette Markalaşma konularında detaylı bilgiler sunuldu.

Girişimlerin sürdürülebilir olması adına, öncelikli olarak temel finansal okuryazarlık kavramları, bütçe yönetimi, harcama disiplini ve birikim, iyi borç, kötü borç, doğru yatırım kavramları, ödeme, yatırım ve BES sistemleri konularının ele alındığı eğitimlerde ticarette fiyat, kalite ve tüketici tercihlerinin iş modellerindeki önemi, arama motoru optimizasyonu ve sosyal medya reklamcılığı ile dijital pazarlama kavramları üzerinde duruldu.

Eğitimin ikinci gününde e-ticaret üzerine yoğunlaşılarak Dünya ve Türkiye’deki istatistiklerden bahsedildi. Ardından dikkat çeken bir e-ticaret sitesi oluşturmanın yöntemleri aktarıldı. Ayrıca ortak pazar sitelerinde olabilmenin kuralları gösterilerek bu sitelerde katılımcıların girişimleri kapsamındaki sektörlerde sunulan örnek ürünler üzerinden değerlendirmeler de yapıldı.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..