02 MART 2020

Kalkınma Ajansları Afet Öncesi Planlama ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürümüz Barış Yeniçeri’nin Başkanlığında Elazığ’da “Bölgesel Gelişme Ekseninde Afet Öncesi Planlama ve Değerlendirme” Toplantısı düzenlendi.

Fırat Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde, Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), 25-26 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen toplantıya, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri ile kalkınma ajansları uzmanları katıldı. Toplantıda Ajansımız adına Amasya YDO İl Koordinatörü Erdin Güden yer aldı.

Afet Öncesi Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bilgilendirme yaparak, Elazığ Sivrice Depremi Afet Sonrası Tespit ve Öneriler konulu sunumu gerçekleştirdi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Barış Yeniçeri toplantıda, Kalkınma Ajanslarının faaliyet yelpazesinin çok geniş olduğunu belirterek, ajansların deprem, sel ve benzeri afetler ile mücadelenin bölgesel gelişmenin önemli unsurları olduğunu ifade etti.

Ajansların kuruldukları bölgelerde öncü ve kurmay kurumlar oluğunun altını çizen Yeniçeri, “Her ajansın kendi bölgesinde kendi öncelikleri doğrultusunda afet konularına çalışması ve diğer konulara destek vermesi gerekmektedir.  Bu ancak deprem olduğunda, sel götürdüğünde akla gelecek şeyler olmamalı.  Afet öncesi önemli bir planlama  çalışması yapmak gerekiyor. Ajans anlayışıyla bu tür konulara nasıl değinilmeli, nasıl tavır almalı, nasıl politika ve araç geliştirmeliyiz bunları istişare edelim dedik. Bunların birçoğunu zaten yapıyoruz o anlamda toplantıyı organize ettik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kalkınma Ajansları temsilcileri tarafından ‘Dünyada ve Türkiye'de Afet Riski Azaltma Politikaları ve Doğu Marmara Pratiği’, ‘MARTEST-Marmara Deprem Test ve Araştırma Merkezi GDP Hazırlığı’, ‘2011 Van Depremi Tecrübe Paylaşımı’ ve ‘Çukurova Kritik Altyapı Risk Değerlendirme Projesi’ sunumları gerçekleştirildi.

Toplantı, destek mekanizmaları ve sonuç odaklı programların afet ve acil durum ekseninde değerlendirilmesiyle sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..