Kalkınma Kütüphanesi, Araştırmacıların ve Kamuoyunun Hizmetinde

Kalkınma Ajanslarının bölgesel kalkınmayla ilgili olarak kuruluşundan bugüne yaptığı ve yaptırdığı; plan, program, strateji, sektörel ve bölgesel analiz raporları vb. nitelikteki çalışmalar, Kalkınma Kütüphanesi web portalı üzerinden araştırmacılar ve kamuoyu ile paylaşılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Kalkınma Ajansları, yerel potansiyelleri ortaya çıkarmak, iş birliği kültürünü geliştirmek ve yerel kabiliyetleri desteklemek üzere faaliyet gösteriyorlar. Birçok alanda faaliyetleri olan Kalkınma Ajansları, görevleri kapsamında bölgelerinin kalkınmasıyla ilgili olarak plan ve programlar, sektörel analiz raporları, proje fizibilite raporları, etki analizleri ve daha birçok türde yayınlar hazırlıyor.

Kalkınma Ajanslarının bilimsel bilgiye dayanarak, şeffaflık, tarafsızlık, güncellik ve fikri mülkiyet haklarına saygı ilkelerine bağlı kalarak hazırladığı yayınlar, temel olarak bölgesel ve ulusal gelişmeye katkıda bulunma amacındayken, özel sektör yatırımcılarına yol gösterici, merkezi ve yerel düzeyde kamu kesiminin politika yapma sürecini destekleyici nitelik de taşıyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 232 çalışmanın da yer aldığı dijital kütüphaneye, https://www.kalkinmakutuphanesi. gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..