Körfez Ülkeleri Seyahat Acenteleri Orta Karadeniz’i Keşfe Çıktı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve yerel paydaşların iş birliğiyle körfez ülkeleri seyahat acentesi temsilcilerine yönelik İnfo Tur Programı düzenlendi.

Samsun, Amasya ve Tokat illerindeki doğal, tarihi ve kültürel turistik değerlerin, yöresel lezzetlerin uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 15-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen programa; Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Ürdün, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerden turist getiren İstanbul acentelerinden 15 temsilci katıldı.

İnfo Tur Programı için, hedef kitlenin beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip Ayvacık, Atakum, Amisos Tepesi, Vezirsuyu Tabiat Parkı, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Ladik, Boraboy Gölü Tabiat Parkı, Amasya Yalıboyu Evleri, Tokat Sulu Sokak, Almus Baraj Gölü, Ballıca Mağarası’nın dâhil olduğu bir gezi programı oluşturuldu. Belirlenen bu turistik çekim noktaları üç gün boyunca rehberler eşliğinde katılımcılara tanıtıldı.

Program kapsamında ayrıca yerelde turizm sektöründe aktif acente ve işletmeciler ile B2B görüşmeler gerçekleştirildi.

"Samsun deniz, doğa, alternatif sporlar konusunda Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri"

Programın ilk günü Samsun’da düzenlenen Tanışma ve Tanıtım Toplantısı ile başladı. Toplantıda Orta Karadeniz bölgesinin turizm sektörü açısından değerlendirilebilecek farklı nitelikte doğal, kültürel ve tarihi değerlere sahip olduğunu vurgulayan OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, "Samsun deniz, doğa, alternatif sporlar konusunda Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri iken, Amasya tarihi kent dokusu ve yerel kültürüyle ön plana çıkıyor. Tokat'ta ise gastronomi ve ekoturizm alanında önemli potansiyel mevcut." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ise turizmden daha fazla faydalanmaları gerektiğine işaret ederek, "Samsun'un çok güzel doğal imkânları var. Müzelerimiz oldukça fazla. Samsun olarak turizm sektöründen çok fazla faydalanamadığımızı düşünüyorum. Yaptığımız görüşmelerde insanları konaklatabilecek, zincir oluşturabilecek nelerimiz var diye baktık. Bizim coğrafyamız, bölgemizdeki başka şehirlerdeki elden çıkmış coğrafyalar gibi değil. Daha el dokunulmamış yerlerimiz var. Bir plan akıllı şekilde geliştirilirse çok daha güzel şeyler olabilir." dedi.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal da, konsept müze ve müze çeşitliliği konusunda Samsun'un Türkiye'nin önde illerinden biri olduğunu dile getirdi.

Samsun’dan sonra Amasya ve Tokat’ta devam eden program kapsamında Körfez ülkeleri seyahat acentesi temsilcileri, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun da katıldığı toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıda şehrin tanıtımı ve turizm payını arttırma noktasında yapılacak çalışmalar istişare edildi.

Örnek Bir İş Birliği Modeli Geliştirildi

OKA, Bölgenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve sürdürülebilir bir ekonomik sektör olarak bölgenin gelişimine katkı sağlaması amacıyla “Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı”nı yürütüyor.

Sonuç Odaklı Program faaliyetlerinin bir parçası olan “Bölgesel Tanıtım Ekseninde İş Geliştirme Faaliyetleri” içerisindeki İnfo Tur Programı, örnek bir iş birliği modeli geliştirilmesini de sağladı.

Tüm ilgili yerel ve ulusal paydaşlar programın tasarımına ve uygulanmasına katkı sundu. Katılımcıların ulaşım giderleri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), konaklama giderleri yerel konaklama tesisleri (Ramada by Wyndham Samsun Otel, Hilas Thermal Otel, Tokat Dedeman Otel), ağırlama giderleri ise yerel yönetimler (Amasya Belediyesi, Tokat Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi) ve OKA tarafından karşılandı.

Programın uygulanmasına Amasya, Samsun ve Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Orta Karadeniz Temsil Kurulu, Turki Arabi Travel Seyahat Acentesi, Ayvacık My Garden Doğa Club Otel, Ayvacık Dereiçi Restaurant da organizasyon desteği sundu.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..