Mayıs Ayı PCM Eğitimi Tokat’ta Düzenlendi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgesindeki paydaşların proje yönetim ve yürütme kapasitesini arttırarak Ajans mali destek programlarından ayrıca ulusal ve uluslararası proje fonu sağlayan kuruluşların fon kaynaklarından azami etkinlikte yararlanması amacıyla proje hazırlama ve uygulama eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

Ajans uzmanları tarafından verilen eğitimlerin 4’üncüsü, 23-24 Mayıs’ta, Tokat ilinde gerçekleştirildi.

Farklı kurumlardan 20 katılımcının yer aldığı 2 günlük eğitimde, proje hazırlama yöntemi olarak AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarının tercih ettiği Proje Yönetim Döngüsü (PCM) ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı kapsamında, bir projenin fikir aşamasından tamamlanma aşamasına kadar olan; proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama süreçleri teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Ayrıca taslak projeler hazırlandı.

Yıl boyunca düzenlenmeye devam edecek olan OKA PCM Eğitimleri, Ajansın kurumsal internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan duyurulardan takip edilebiliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..