Mayıs Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tokat’ta Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2024 yılı Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 30 Mayıs’ta Tokat ilinde gerçekleştirildi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere, OKA Genel Sekreter Vekili Mehlika Dicle ve OKA temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı sözlerine; “Türkiye Yüzyılında tüm bölgeleriyle kalkınmış bir Türkiye vizyonunu hayata geçirmeye yönelik olarak Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde, bölgemizin kendine özgü imkân ve kabiliyetlerinin yenilik temelinde kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği ile geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımızın 2024 yılı Mayıs ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.” şeklinde başladı.

Vali Dağlı konuşmasında, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen Mahalli Seçimler sonucunda yeni seçilen belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarına görevlerinde başarılar dileyerek, geçmişte ve halen görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerine katkıları için teşekkür etti.

Yerel Kalkınma Hamlesi ile Topyekûn Kalkınmış Bir Gelecek İçin Çalışılmaya Devam Edilecek

Yerel Kalkınma Hamlesi ile topyekûn kalkınmış bir gelecek için çalışılmaya devam edileceğini vurgulayan Sayın Vali konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Yüzyılında ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat odağında büyütme hedefine yönelik olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda faaliyet gösteren Kalkınma Ajanslarımızın önümüzdeki dönem çalışmaları Yerel Kalkınma Hamlesi yaklaşımı doğrultusunda ilerleyecektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının yerel kalkınmanın yüzyılı olacağı inancıyla çalışmalarını daha ileri noktalara taşıyacaklarına inanıyoruz. Yerel Kalkınma Hamlesi ile bölgesel potansiyellerin keşfedilmesi ve değerlendirilmesi, yerel ekonomilerin canlandırılması, istihdamın artırılması ve her kesimden insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflerimiz doğrultusunda topyekûn kalkınmış bir gelecek için çalışılmaya devam edilecektir.

Bugün gerçekleştireceğimiz Yönetim Kurulu Toplantımızda Ajansımız tarafından yürütülmekte olan sonuç odaklı programlar çerçevesindeki faaliyetlerin ilerleme durumları yanında, Ajans mali destek programları kapsamındaki ilerlemeler, Bakanlık tarafından yürütülmekte olan Merkezi Program Projeleri olan SOGEP ve CMDP Programı hazırlıkları da ayrıca ele alınacaktır. Tokat’ta düzenlediğimiz toplantımıza teşrif eden Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza da can-ı gönülden hoş geldiniz diyerek, toplantımızın bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..