Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama Atölye Çalışmaları Samsun’da Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Orta Karadeniz Bölgesi’nde genç ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda OKA, geçtiğimiz yıl Amasya Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile iş birliği halinde uyguladığı Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama Atölye Çalışmalarını, bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ) iş birliği ile gerçekleştirdi. Böylelikle, öğrencilerin kendi bilgi ve becerilerini keşfetmelerini, yeteneklerine uygun alanlarda istihdam edilebilirliklerini güçlendiren “Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama Atölye Çalışmalarından” Bölgedeki tüm üniversitelerin faydalanması sağlandı.

Ajansın Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında, 7-8 Mayıs 2024 tarihlerinde OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’nda; 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde SAMÜ Ballıca Kampüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında öğrenciler, mülakat tekniklerini kullanarak bir senaryo eşliğinde başarılı iş başvuru sürecini deneyimledi. Atölye çalışmalarında ayrıca etkili özgeçmiş hazırlama teknikleri, özgeçmiş hazırlarken yapılmaması gereken hatalar ele alındı.  

Atölye çalışmaları, Doç. Dr. Ersin Irk eğitmenliğinde, OKA Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Birim Başkanı Sümer Çakır ve Uzman H. Akın Uğurlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Soru-cevap seansı sonrasında OKA Genel Sekreter V. Mehlika Dicle ve Eğitmen Doç. Dr. Ersin Irk tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Genel Sekreter V. Mehlika Dicle, programa ilişkin konuşmasında; Bölgedeki gençlerin altyapısını güçlendirerek iş hayatına daha hazırlıklı olmalarına önemli katkı sağlayan bu çalışmaları önemsediklerini dile getirdi, katılımcılara ve iş birliklerinden dolayı üniversite yönetimlerine teşekkür etti.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..