OKA Desteği İle Samsun’a 5’inci Ar-Ge Merkezi Kazandırıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2022 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Teknik Destek Programı kapsamında MC Filtre Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne sağlanan Danışmanlık Desteği sonucunda Samsun iline 5’inci Ar-Ge Merkezi kazandırıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 22 Haziran 2023’te onaylanarak hayata geçen, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük filtre üreticisi MC Filtre Sanayi’nin Ar-Ge Merkezi, firmanın Bölgenin kalkınmasını sağlayacak yenilikçi, yaratıcı ve katma değeri yüksek iş fikirleri geliştirerek AR-GE ekosisteminde önemli rol üstlenmesini sağlayacak.

144 Saat Eğitim Verildi

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden olan MC Filtre Sanayi, bünyesinde kurduğu Ar-Ge Merkezi için;  OKA Teknik Destek Programı kapsamında 18 gün, 144 saat eğitim aldı. Böylelikle, yaklaşık 3 yıldır süren Ar-Ge Merkezi hazırlıkları kapsamındaki başvuru dosyası hazırlık sürecini sağlıklı bir biçimde yürüttü.

Danışmanlık Desteği sürecinde, Ar-Ge personelinin KOSGEB, Ar-Ge, Ür-Ge proje yazma ve yürütme kapasitesi güçlendirilirken, patent/faydalı model veya tasarım tescili başvurusu konusunda ayrıntılı bilgi verilerek, personele teknik farkındalık kazandırıldı. Akademik proje ve yayın çalışmaları konusundaki danışmanlık ile firmanın yapılan açık inovasyon çalışmalarında ortaya çıkan fikirleri akademik açıdan değerlendirilip, akademik iş birlikleri konusunda yol haritaları çıkartıldı.

Filtre Sektöründe Türkiye’nin 3’üncü Ar-Ge Merkezi

MC Filtre Ar-Ge Merkezi, Samsun’un 5’inci Ar-Ge merkezi olurken, sektöründe Türkiye’nin 3’üncüsü oldu.

Şuan için 517 m² alanda kurulu ve 20 personel ile çalışmalarını sürdüren Merkezin, kısa vadedeki planları, deniz suyundan kullanım ve içme suyu filtrasyonu, hidrolik filtrasyonu, toz toplama sistem üretimi, ithal ikame alternatif ürünler, çip ve sensörlü filtre elemanları, materyal geliştirme konularında çalışmalar yürütmek.

Merkez, Ar-Ge merkezi süreçlerinde “TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı” kapsamında 2 proje, “TÜBİTAK Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı” kapsamında da 1 proje yürütüyor. Daha önce ise; TÜBİTAK ile 1507 ve 1505 Üniversite-Sanayi İş Birliği Projeleri, KOSGEB ile Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Projeleri yürütmüş olup, OKA İmalat Sanayi Sürdürülebilirlik Yönetim Danışmanlığı Programı kapsamındaki karbon ayak izini hesaplama çalışmalarını sürdürüyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..