OKA Destek Programlarıyla İhracat ve Turizm Alanında 18 KOBİ’ye 28 Milyon TL Sıfır Faizli Kredi Kullandırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2022 Yılı Faizsiz Kredi ve Finansman Desteği Mali Destek Programları kapsamında 18 KOBİ’ye toplam 28 milyon TL’yi bulan sıfır faizli kredi desteği sağlayacak.

İdari, teknik ve mali değerlendirme süreci tamamlanarak sonuçları açıklanan, İhracata Gençlik Aşısı Faizsiz Kredi Desteği Programı (İGA) ile 11 KOBİ projesi için 16.2 milyon TL kredi tutarı öngörülürken, Turizm İşletmelerinin Modernizasyonu Finansman Desteği Programı (TİM) ile de 7 KOBİ projesi için 11.8 milyon TL kredi tutarı öngörülüyor.

İhracat Arttırılacak, Gençlere Yeni İş İmkânları Oluşturulacak

İmalat sanayiinde faaliyet gösteren KOBİ projelerinin desteklendiği İhracata Gençlik Aşısı Faizsiz Kredi Desteği Programı kapsamında Orta Karadeniz Bölgesinde ihracatın arttırılması ve işletmelerin ürün yerlileştirmeye yönelik üretim kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Program ayrıca Kalkınma Ajansları için 2022-2023 yılı teması olarak belirlenen Genç İstihdamının desteklenmesine de hizmet ederek yeni yatırımlarla genç istihdamının arttırılmasını amaçlıyor. Desteklenecek 11 projede 29 gencin istihdam edilmesi taahhüt ediliyor.

Program ile destek almaya hak kazanan 11 KOBİ’nin yatırımları, 6 ayı geri ödemesiz, 18 ay eşit taksitlerle geri ödemeli toplam 24 ay vadeli, herhangi bir faiz ya da kar payı olmaksızın desteklenecek.

Konaklama Tesisleri Modernleşecek ve Dijitalleşecek

Konaklama tesislerinin modernizasyonu ve dijital teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması yoluyla rekabet güçlerinin artırılmasının amaçlandığı Turizm İşletmelerinin Modernizasyonu Finansman Desteği Programı ile destek almaya hak kazanan 7 KOBİ’nin kullanacağı yatırım kredisinin finansman maliyeti Ajans tarafından karşılanacak.

Yatırımların ilk 3 ayı geri ödemesiz olmak üzere 3 ayda bir geri ödemeli 24 ay mutlak vadeli ödeme programı ile kredi kar payının %100’ü desteklenecek.

Destek almaya hak kazanan proje listesine Ajansın kurumsal internet sitesinde Duyurular ve Geçmiş Destekler alanından erişilebiliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..