OKA Ev Sahipliğinde Düzenlenen “Fikir, Ar-Ge ve İnovasyon” Semineri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü ve Sistem Global-Danışmanlık iş birliği ile düzenlenen “Fikir, Ar-Ge ve İnovasyon, Fırsatlar ve İyi Örnekler Semineri” OKA Samsun Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin ile Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altınsoy’un açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Op. Dr. Ahmet Aydemir, KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, Sistem Global Danışmanlık adına Prof. Dr. Onur Balcı, Ülkü Şengül ve Erdem Kaya ve Karadeniz Bölge Ortağı Dr. Buğra Çolak, kamu kurumu temsilcileri, sanayiciler, firma sahipleri, girişimciler ve öğrenciler katıldı.

Önemli bir farkındalık yaratan Fikir, Ar-Ge ve İnovasyon Semineri’nin ilk oturumunda, Sistem Global İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı tarafından “Fikirden İnovasyona Katma Değer Yolculuğunda Anahtar Öneriler/Fırsatlar” konulu sunum gerçekleştirilerek, bu yolculukta konforlu ilerlemek konusu ve fon kaynakları ile finansa erişme yaklaşımları ele alındı.

İkinci oturumda Sistem Global Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Kaya,  “İnovasyondan Doğan Kritik Değer: Fikri Sınai Haklar” konulu sunumunu yaparak, katılımcıları sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirdi.

Üçüncü ve son oturumda ise Sistem Global İcra Kurulu Üyesi Ülkü Şengül “İnovasyon Odaklı Büyüme İçin Finansmana Erişim Stratejileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken, iyi uygulama örneği olarak “İnovasyon ile Değer Yaratanlar” kapsamında SAMPA Otomotiv Ar-Ge Merkezi konu edildi.  

Sunumların ardından katılımcıların görüşlerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasıyla etkinlik sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..