OKA Öncülüğünde Orta Karadeniz Bölgesi'nde Nitelikli Gençler Yetişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yıllarında kalkınma ajanslarının çalışma teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında,  Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, Orta Karadeniz Bölgesi’nde genç ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı vermek amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Bu doğrultuda; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD), Samsun Teknopark ve Toyota Plaza Derindere iş birliği ile Bölgedeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin kendi bilgi ve becerilerini tanıyarak, yeteneklerine uygun alanlarda istihdam edilebilirliklerini güçlendirecek "İş Arama Becerileri" konulu Seminer Serisi düzenlenmeye başladı.

Samsun'daki üniversitelerin son sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik olarak 17 Ekim’de OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu’nda, 19 Ekim’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerlere öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Seminerlerde, Toyota Plaza Derindere Koçak Otomotiv A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Banu Eser Eruçar öğrencilere etkili CV hazırlama tekniklerini, CV hazırlarken yapılmaması gereken hataları ve mülakatta dikkat edilmesi gereken konuları aktardı. Daha sonra salonda dağıtılan örnek CV şablonlarını öğrencilerle birlikte inceleyerek, onlara nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattı. Etkinlik plaket takdimi ve  hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Seminerlerin, Kasım ayı içerisinde de düzenlenmesi planlanıyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..