OKA Personeli Veri Görselleştirme Eğitiminde

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, Ajans personeline yönelik “Veri Görselleştirme, İş Zekası ve TÜİK Veri Tabanları” konulu hizmet içi eğitim düzenledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliği ile düzenlenen eğitim programı 3-4 Ekim’de OKA Samsun Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Programın ilk gününde TÜİK Uzmanı-İstatistikçi Ahmet Akın Atasoy “TÜİK Verilerine Erişim ve Veri Görselleştirme”, “TÜİK Veri ve Bilgilere Erişim”, “Veri Görselleştirmenin Önemi ve Uygulama Araçları”, “Veri Görselleştirme ve İnfografik Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar” konularında bilgi verirken, ikinci gün TÜİK Uzmanı-Yapay Zekâ ve Veri Analiz Grup Başkanı Ali Abbas Çiftçi tarafından “İş Zekâsının Tanımı ve Özellikleri Hakkında Genel Bilgiler ve Microsoft Power BI ile Uygulamalı Dashboard Geliştirme Örnekleri” üzerine, TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü Uzmanları tarafından ise “Fiyat, İşgücü ve Tarım İstatistiklerinin Tanımı, Kapsamı, Derlenme Yöntemleri ve Metodolojisi” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ile TÜİK Samsun Bölge Müdürü Halil Emecen’in de katıldığı eğitim programı, sertifika töreni ile sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..