15 MAYIS 2018

OKA SAMSUN’DA ULUSLAR ARASI SOSYAL INOVASYON YAZ OKULU ETKINLIGI’NE EV SAHIPLIGI YAPTI

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA), Ufuk 2020 Programi kapsaminda finanse edilen ve on iki lider kurulustan olusan bir konsorsiyum olan Sosyal Inovasyon Toplulugu ile birlikte, 9/11 Mayis 2018 tarihleri arasinda Sosyal Inovasyon Yaz Okulu 2018’e Samsun ilinde ev sahipligi yapti.

 

2016 yilindan bu yana Avrupa’nin çesitli kentlerinde düzenlenen egitim aktiviteleri olan Sosyal Inovasyon Yaz Okullari, her yaz okulu konunun profesyonelleri olan arastirmacilar, yerel karar vericiler, uygulayicilar ve yerel girisimciler tarafindan yapilan sunumlar, sosyal sorunlara yaratici çözümler bulma egzersizleri ve iyi uygulama örneklerinin yerinde ziyaret edilmesi gibi bir dizi aktiviteyi kapsarken, bu yil bu etkinliklerin düzenlendigi yerlerden biri de Samsun oldu.

 

Ajansimizin ev sahipliginde Samsun’da gerçeklestirilen uluslar arasi bu etkinlikte Türkiye’den ve dünyanin 10 farkli ülkesinden toplam 80 katilimci yer aldi.

 

Etkinlik, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri ve EURADA Baskan Vekili Sayin Mevlut Özen tarafindan yapilan açilis konusmasiyla baslarken; birinci gün programi OKA Uzmani Meltem Yilmaz’in “Rural Development and Regional Innovation in Turkey”, Polonya’dan Justyna Krol’un “Future cities defining future regions. Scenarios for sustinable urban development”, Gürcistan’dan Vano Grigolashvili ve Nelly Ravasishvili’nin “Enabling socio-economic development in rural communities”, SIX Direktörü Louise Pulford’un “What is social innovation and how do we mobilise networks for collaborative movements” konularindaki bilgilendirici sunumlari; Amasya Ari Kadinlar Kooperatifi’nden Medine Alkoç’un, Sivil Toplum Danismani Bilgi Bulus’un ve OKA Uzmani Meltem Yilmaz’in yerel zorluklari paylasmasi; paylasilan yerel zorluklara dair üç farkli grupta düzenlenen çalistaylar ile devam edip, Bafra Sürmeli Organik Köy’e gerçeklestirilen alan gezisi ile son bulmustur.

 

Ikinci gün programinda Ingiltere’den Radhika Bynon “Women/gender and innovation, social innovation in practice”, Eko Turizm Uzmani Emre Karabacak “The Impact of Ecotourism on Local Social and Economic Development”, Bogaziçi Üniversitesi’nden Dr. Hamza Zeytinoglu “Connecting the Innovators of Social Good and Co-design as practice”, Endüstriyel Tasarimci Saniye Fisgin “The Role of Design in social Innovation: an introduction to design for non-designers” konularinda bilgilendirici sunumlar gerçeklestirmislerdir. Katilimcilar ikinci günde de çalistaylarda yerel zorluklar üzerine çalismaya devam etmis ve program Amasya Ari Kadinlar Koopertifi’ne düzenlenen alan gezisi ve Amasya açik hava müzesi niteligindeki kent merkezi ziyareti ile tamamlanmistir.

 

Yaz Okulu üçüncü ve son gününde ise Sivil Toplum Aktivisti ve Ashoka Senior Fellow olan Dr. Uygar Özesmi’nin “Social Innovation in Rural and Prosumer Economy: The example of ‘good4trust.com’”, Dortmund Üniversitesi’nden Arastirmaci Dmitri Domanski’nin “The Social Innovation Landscape” konularindaki bilgilendirici sunumlari; kapanis çalistaylari ve sunumlari ayrica tüm konusmacilarin katilimiyla düzenlenen kapanis panelinin ardindan 4. Samsun Ot Yemekleri Festivali’ne katilimla sona ermistir. Program çiktilari, ilerleyen günlerde yayinlanacak rapor ile paylasilacaktir.

 

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..