OKA SOGEP Projesi “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

Ajansımız tarafından 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Kadının Gücü Tokat’ın Gücü Projesi ile Tokat’ta kurulan 14 kadın kooperatifinin yer aldığı “Tokat Kadın Kooperatifleri”, coğrafi işaretli Narince Yaprağını kendi markasıyla, zincir market raflarında satışa sundu.

Kadın'ın Gücü, Tokat'ın Gücü Projesi

SOGEP desteğiyle, Tokat İl Özel İdaresinin yürütücülüğünde hayata geçen proje ile Tokat’ta kadın istihdamının arttırılması için kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesi, kooperatiflerde istihdam edilebilmeleri için kadınların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve üretimde nitelikli ve üretken kadınların desteklenmesi hedeflendi.

Bu hedefle kooperatifler ve üretim tesislerinin kurulması, marka geliştirme faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri uygulandı. Tokat merkez ve ilçelerde 14 kadın kooperatifi kuruldu. 100 kadın üyenin katılımıyla kurulan kooperatifler, Tokat Kadın Kooperatifleri markası altında bir araya getirildi.

Kooperatifler yufka, çorbalık erişte, ev eriştesi gibi unlu gıda ürünlerinin yanı sıra; coğrafi işaretli Tokat Narince Yaprağı, köme, pekmez, tatlı tarhana, kuşburnu ve kızılcık marmelatı, madımak konservesi, çorbalık toz ve konserve tarhana gibi Tokat yöresel gıda ürünlerinin imalatını yapıyor, ayrıca yaz döneminde yetiştirilen meyvelerden reçel, sebzelerden ise salça ve konserve ürünleri üretiyor.

Tokat Kadın Kooperatifleri Web Sitesi:www.tokatkadinkooperatifleri.com

Facebook: https://www.facebook.com/tokatkadinkooperatifleri

Instagram: https://www.instagram.com/tokatkadinkooperatifleri/

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..