Orta Karadeniz’de Üretim ve İstihdam İçin 14.2 Milyon TL Yatırım
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2023 yılı değerlendirme süreci sona erdi.
Orta Karadeniz Bölgesi’nde Ajansımız koordinasyonunda yürütülen SOGEP kapsamında, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden toplam 4 proje başarılı bulunarak, hibe desteği almaya hak kazandı.
10,02Milyon TL Hibe
Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, 2023 yılında TR83 Bölgesi’nden 4 projeye 10,02 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Uygulanacak bu projelerle, Bölgeye toplam 14,2 Milyon TL tutarında yatırım yapılacak.
Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye (GÜÇKA)
Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye Projesi ile Amasya ilinde merkez ve ilçelerinde kurulmuş 13 kadın kooperatifinde üretim yapan kadınların mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ve yöresel ürünlerin katma değerini artıracak şekilde modern tesis ve ekipmanlarla üretim yapılması amaçlanıyor. Proje, kooperatiflerin kurumsal ve fiziki üretim kapasitelerini artırırken, daha fazla kadının kooperatif bünyesinde üretime dâhil olmasını da sağlayacak.
İşim Gücüm Üretim
Çorum’da dezavantajlı kesimlerin istihdama katılımının kolaylaştırılmasına yönelik hazırlanan İşim Gücüm Üretim Projesi kapsamında, Ahşap Doğrama ve Montaj, Ahşap CNC Mobilya Operatörü, Bilgisayar Destekli 3D Mobilya Tasarım ve Ahşap Oymacılığı kursları ile geleneksel Çorum mutfağına ait patenti alınmış ve coğrafi işaret başvuru yapılmış olan Has Baklava, Çorum Mantısı, Su Böreği, Çorum Şekerlemesi kursları düzenlenerek, eğitimler verilecek. Ayrıca, üretim atölyeleri ve ortak satış noktaları oluşturulacak.
Erbaa Çiçeklerle Güçlensin
Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi kapsamında Gerbera ve Karanfil türü kesme çiçeklerin üretim miktarlarının arttırılması ve ilçede yaşayan kadınların ekonomik hayatta aktif rol almaları amaçlanıyor. Bu doğrultuda Erbaa ilçesinde kesme çiçekçilik konusunda farkındalık oluşturulacak, kadınlara yönelik uygulamalı eğitim ve üretimin gerçekleşeceği 2,97 dekar kapalı alana sahip sera kurulacak. Kadınlar, proje kapsamında kurulacak olan serada ve ilçedeki diğer seralarda istihdam edilecek.
Reşadiye'de Yenilikçi Kil Ürünleri ile Genç ve Kadınlar İstihdam Ediliyor
Bu proje ile Reşadiye ilçesinin sahip olduğu taş ve toprağa dayalı sanayi kültürüne yeni bir yön ve perspektif kazandırmak suretiyle gençlerin istihdam edilmesini sağlayacak nitelikte bir Kil Ürünleri İmalat Atölyesi kurulacak. Piyasa taleplerine uygun katma değerli kil ürünleri imalatının yapılacağı atölyede, ilçede Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı 15-34 yaş aralığındaki genç işsizler, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfından (SYDV) destek alan 15-34 yaş aralığındaki gençler ve kadınlar ile SYDV’den destek alan ve Kahramanmaraş merkezli depremde ilçeye gelen depremzede gençler ve kadınlar çalışma hayatına dâhil edilecek. Proje ile Reşadiye Belediyesi bünyesinde atıl durumda olan bir depoda gerekli tadilatlar yapılarak yıllık ortalama 500 bin adet kil sabunu, 100 bin adet kil şampuanı, 50 bin adet kil maskesi ve 5.000 adet kil etolü ürünlerinin imalatı yapılarak en az 50 kişiye istihdam sağlanacak.
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..