Samsun'da OKA Destekli Tamamlanan Projelere Başarı Belgesi Verildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, Samsun'da Ajans desteği kapsamında uygulanıp tamamlanan projeler için Başarı Belgesi Töreni düzenlendi.

Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ajans desteği ile kurulan Türkiye'nin ilk Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi'nde, 2 Haziran’da düzenlenen programa Ajans Yönetim Kurulu Üyesi, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Genel Sekreter İbrahim Ethem Şahin, OKA birim başkanları ve uzmanları ile proje ekipleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İ. Ethem Şahin, katılımcıları selamladı ve projeler hakkında bilgi verdi.  

“Başarılı bir ajansımız var”

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı törende yaptığı konuşmada, OKA’nın başarılı bir Ajans olduğunu vurguladı ve “Kalkınma Ajansımız belli bir olgunluğa erişti. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ülkemizdeki kalkınma ajansları içerisinde baktığımız zaman belli bir seviyenin üzerindeki ajanslar arasındadır. Başarılı bir ajansımız var. Yerleşmiş bir personel yapımız var ve personelimizin niteliğine baktığımız zaman da iyi okullardan mezun, kendisini bu alanda yetiştirmiş olduğunu görüyoruz. Kalkınma ajansımızı oluşturan dört ildeki resmi ve sivil kurumlarla, özel sektör kurumlarıyla iyi diyaloğun kurulmasında da başarılı olunduğunu özellikle ifade etmek isterim. İlimizde başarılı örnek çalışmalar var. Adını sayamayacağım kadar proje var. Biz bunları takip ediyoruz. İki ayda bir ilimizden geçen projeleri ele alıyoruz. Genel itibarıyla iyi durumdayız.” dedi.

Vali Dağlı, “Kalkınma Ajansları çok geniş bir yelpazede, sanayiden tarıma; turizmden sağlığa; sosyal hizmetlerden çevre ve şehirciliğe kadar bütün yatırım konularına ilişkin proje fikirlerinin tartışıldığı, desteklendiği, bu konularda ilgili tarafların bir araya getirildiği bir arayüz olarak önemli rol üstleniyor” diye konuştu.

“Samsun'a değer katan projeler kıymetlidir”

OKA'nın birçok alanda yatırımcılara destek sağladığını da söyleyen Vali Dağlı, “2021 yılından bugüne ilimizde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı mali desteği ile tamamlanarak hayata geçirilmiş 18 projenin temsilcilerine teşekkür belgeleri takdim edeceğiz. Tamamlanan projelere baktığımızda Vezirköprü'den Terme'ye; Çarşamba'dan Havza'ya kadar güzel şehrimiz Samsun'un birçok ilçesinde birer eser bırakıldığını görüyoruz. Aynı şekilde turizm alanında yapılan tesislerle birlikte sanayi bölgelerinin altyapılarının da ajans desteği ile tamamlandığını görebiliyoruz. Konusu ya da uygulama yeri ne olursa olsun Samsun'a değer katan, Samsunlu hemşehrilerimize, yatırımcılarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunum aracı olan bütün projeler şehrimizin kalkınması ve refahı için son derece kıymetlidir” dedi.

“Yatırımcı gayret ediyor”

Yatırım yapmak isteyenlere devletin tüm imkânlarını zorlamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Dağlı, “Bölgemizdeki bütün yararlanıcı kurumlarımız sadece kendi kısıtlı kaynakları ile değil ulusal ve uluslararası diğer finansman imkânlarını da araştırarak yatırım fikirlerinin hayata geçmesi için gayret gösteriyorlar. Hükümetimizin politikaları çerçevesinde bu fırsatlardan Samsun'un daha da fazla faydalanabilmesi kurum ve kuruluşların Kalkınma Ajansının planlama ve yatırım destek imkânlarını zorlaması, Kalkınma Ajansı ile birlikte hareket ettikleri konuları çeşitlendirmesinin yerinde bir girişim olacağını düşünüyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılında illerimize orta ve uzun vadeli kalkınma vizyonu kazandırmak, kaynakları daha etkin kullanmak için hep birlikte imkânları zorlayarak çaba göstermemiz gerekiyor. Şehrimizde Ajansımızın Yatırım Destek Ofisi'nde arkadaşlarımız proje geliştirme, yatırımcılara bilgi sağlama ve tanıtım ve iş geliştirme gibi hususlarda gayretle çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Genel Sekreter İ. Ethem Şahin tarafından,18 projenin koordinatörüne başarı belgeleri takdim edildi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..