Samsun Model Fabrika’da Yalın Üretim Deneyimi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) personeli Samsun Model Fabrika’da, Yalın Üretim Fragman Eğitimi’ne katıldı.

Samsun Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika’da, 3 Haziran’da düzenlenen eğitimde; Samsun Model Fabrika Direktörü Onur Berberoğlu tarafından yalın dönüşüm felsefesi, temel hedefler, yalın üretim ilkeleri, israf türleri, model fabrika ile birlikte yalın dönüşüm süreci hakkında bilgi verildi ayrıca model fabrikaların işleyişi, uygulamaları ve ülkemiz için oluşturduğu kazançlar aktarıldı.

Teorik eğitimin ardından yalın üretim kavramlarının pekiştirilmesi amacıyla Yalın Üretim Uzmanları Fırat Aktaş ve Yağmur Şişman tarafından uygulamalı eğitim verildi. Böylelikle Kalkınma Ajansı personeli geleneksel üretim ile yalın üretim süreçleri arasındaki farkı deneyimleme imkânı buldu. Personelin yalın üretim felsefesine ilişkin farkındalığı arttı.

Samsun Model Fabrika

Samsun Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika, 2023 yılı temmuz ayında faaliyetlerine başladı. Model Fabrika’nın kurulum süreçleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda,  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde ve Kayseri Model Fabrika danışmanlığında gerçekleştirildi.

Samsun Model Fabrika’nın temel amacı; sürekli iyileştirme, yalın üretim, dijital dönüşüm vb. konularda her sektördeki işletmelerin mevcut zihniyet yapısını değiştirip insan, makine, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalarını ve rekabet güçlerini kısa zamanda artırmalarını sağlamaktır.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..