Sanayiden Kültüre Mekânların Dönüşümü Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

OKA tarafından, şehir dışına taşınması ile atıl duruma gelecek Tokat Küçük Sanayi Sitesi (KSS) alanının Tokat’a hizmet edecek kültürel bir alan olarak yeniden işlevlendirilmesine yönelik düzenlenen “Sanayiden Kültüre Mekânların Dönüşümü” Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışması kapsamında dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verildi.

Ödül töreni ve proje sergisi 25 Ekim’de Tokat’ta düzenlenen Bölge Planı Doğrulama Çalıştayı öncesinde gerçekleştirildi.

OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin törende yaptığı konuşmasında, “Yaklaşık 1 yıldır çalıştığımız bir konuyu nihayete erdireceğimiz, yepyeni, taze fikirleri sizlere sunacağımız için mutluyuz. Yarışma çıktılarının Tokat’a hayırlı olmasını dilerim” diyerek, proje sahibi öğrencileri tebrik etti.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da konuşmasında “Sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili yapılan yarışma sonuçlarını değerlendirdiğimizde çok memnuniyet verici, çok güzel çalışmalar yapılmış. Öğrencilerimize teşekkür ederiz. Burada amacımız, hem esnafımızın işini büyütmek hem de şehrin içerisinde kalan alanı şehre tekrar nasıl kazandırabiliriz ve bu kazanımla birlikte nasıl bir vizon ortaya koyabiliriz, bunu belirlemektir. Ortaya koyulan çalışmalar bu noktada işimize yarayacaktır.” dedi.

Yarışmada sergilenmeye değer görülen proje grupları adına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencisi Sezer Bağlan ile Başkent Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Öğrencisi Kerem Aydın’a ödülleri OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin tarafından; mansiyon ödülünü almaya hak kazanan grup adına İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimari Tasarım Bölümü Öğrencisi Edanur Kılıç’a ödülü Tokat Şehir Plancılar Odası İl Temsilcisi Necdet Coş tarafından; üçüncülük ödülünü almaya hak kazanan grup adına Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Öğrencisi Seren Kara’ya ödülü Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik tarafından; ikincilik ödülünü almaya hak kazanan gruptan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencisi Tuğba Mermer adına Berivan Şahin’e ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Hasan Şanalmış tarafından; birincilik ödülünü almaya hak kazanan grup adına İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencisi Tuğba Sert’e ödülü Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin tarafından verildi.

Tören hatıra fotoğrafının çekilmesi ve proje sergi alanının gezilmesiyle sona erdi. Dereceye giren projeler, OKA Samsun Merkez Binası’nda sergilenmeye devam ediliyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..