Şehit Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Modern Eğitim Altyapısına Kavuştu

Çorum’da, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Ajansımızın destek verdiği “Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi Projesi” ile Şehit Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi atölyeleri modernize edildi.

Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Çorum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığı ve Alapala Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta olmak üzere özel sektörün de destek verdiği projenin Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezinde uygulanan diğer ana bileşeni kapsamında, metal işleme alanında modern eğitim tezgâhları tedarik edildi. Eğitim alanlarının modernizasyonu için yürütülen tadilat süreci tamamlandı. Öğrenciler modern eğitim ortamında, imalat sanayinde kullanılan modern tezgâhlarla aynı özelliklere sahip modern eğitim tipi tezgâhlarda eğitim almaya başladı.

Proje kapsamında ayrıca mezun takip sisteminin Çorum ili ölçeğinde etkinleştirilmesi, alan öğretmenlerinin teknik eğitimi ve mesleki eğitime ilişkin farkındalığın arttırılması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Toplam bütçesi 4,4 milyon TL olan 2,6 milyon TL SOGEP desteği sağlanan projenin uygulama süresi Mayıs ayında sona erecek.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..