Soğan Eleme ve Paketleme Tesisi Kurulumunda Sona Gelindi

Ajansımızın 2021 Yılı Sosyal Gelişme Programıyla (SOGEP) destek sağladığı “Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” Projesinde, Soğan Eleme ve Paketleme Tesisi’nin kurulum aşaması tamamlanmak üzere.

“Alaca Moru” isimli kuru soğan üretiminin, yaygın olarak yapıldığı Çorum’un Alaca ilçesinde, Alaca Belediyesi tarafından yürütülen “Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” Projesi ile soğan üretiminden elde edilen katma değerin arttırılması, üreticilerin sürdürülebilir faaliyetlerinin teşvik edilmesi, istihdama ve ilçe ekonomisine katkı sunulması amaçlanıyor.

Proje kapsamında ayrıca Alaca Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içerisinde soğan üreticilerine kooperatifçilik ve tarım ürünleri dış ticareti temalı eğitimler verilerek soğanın daha kaliteli ve verim alınacak tekniklerle yetiştirilmesi, tesiste elenip işlenerek daha katma değerli hale getirilip yurtiçine ve yurtdışına satılması için destek verilecek.

Makine ve Ekipmanlar Kuruluyor

OKA Proje İzleme Uzmanı Dursun Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Özlem Çeribaş, Alaca İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mahmut Ünsal ile birlikte proje alanına izleme ziyareti düzenledi ve projenin ilerleyişi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soğan Eleme ve Paketleme Tesisinde makine ve ekipman temini sağlanarak kurulumda sona gelindi. Kurulumdan sonra hizmet vermeye başlayacak tesiste saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapılabilecek.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..