Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Çorum’da Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2024 yılı Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 31 Temmuz’da Çorum ilinde gerçekleştirildi.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere, OKA Genel Sekreter Vekili Mehlika Dicle ve OKA temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Çorum Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı sözlerine; “Bölgesel kalkınma alanında yönetişim mekanizmasının en somut uygulayıcılarından olan Kalkınma Ajansları ülkemizin dört bir yanında Cumhuriyetin ikinci yüzyılının topyekûn kalkınma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde bu hedef doğrultusunda bugüne kadar güzel işlere imza attığı gibi, bundan sonraki süreçte de bölgemizin potansiyellerine uygun projeler geliştirerek, bu projeleri bölgemize kazandırmaya yönelik çalışmalarına devam edecek.” şeklinde başladı.

Vali Dağlı konuşmasında, 17.07.2024 tarih ve 2024/217 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile göreve başlayan Tokat Valisi Abdullah Köklü’ye hayırlı olsun dileklerini iletti.

Toplantıda, uygulamaları devam eden projelerin yanı sıra, yeni yapılan proje başvurularının, Anadoludakiler kapsamında geliştirilebilecek ve bölge ihracatını artırmaya yönelik çalışmaların ele alınacağını vurgulayan Sayın Vali konuşmasına şöyle devam etti:

Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri ekseninde geliştirilen ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerine alınan Anadoludakiler Platformu ve bu platform ile bölge illerimizde geliştirebileceğimiz çalışmalar olacak. Anadoludakiler, zengin Anadolu kültürünün Bölgemizdeki örneklerinin tanıtılmasına, bilinirliğinin artırılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik önemli fırsatlar barındırmaktadır. Bu açıdan illerimizde Anadoludakiler kapsamında değerlendirilebilecek potansiyel değerlere odaklanacağız.

Toplantımızda ayrıca Genel Sekreterlik tarafından bölgemizin ihracat durumunu ve Ajansımızın bölge ihracatını artırmaya yönelik çalışmalarını masaya yatıracağız.

Çorum ilinde ev sahipliğimizde düzenlediğimiz toplantımıza teşrif eden Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza da can-ı gönülden hoş geldiniz diyerek, toplantımızın bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..