‘Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi’ İlçenin Makine Sanayi Potansiyelini Güçlendirecek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Terme Belediyesi ve Terme Birlik Makine A.Ş. iş birliğiyle yürütülen "Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi” Projesinde atölye kurulum çalışmaları devam ediyor.

Samsun ili Terme ilçesinde tarım makineleri, motorlu kara araçları, römork ve çekici imalatı yapan ve metal sanayiinde faaliyet gösteren küçük işletmelere metal işleme ve tasarım alanında hizmet vermek amacıyla kurulan Ortak Kullanım Atölyesi’ndeki çalışmalarda önemli oranda gelişme kaydedildi. Atölye üretime hazır hale getirilerek, CNC Plazma makinesi kurulurken diğer makine ve ekipmanların tedarik süreçleri de hızla ilerliyor.

Terme Sanayi Sitesi içerisindeki 900 m2 kapalı ve 300 m2 açık alanda hizmet verecek olan Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi, Terme’de faaliyet gösteren 22 firmanın ortaklığıyla kurulan Terme Birlik Makine A.Ş. tarafından işletilecek.

İşletmeleri tek çatı altında toplayacak proje ile imalatçılara katma değerli ürün üretebilme, aynı standartta imalat yapma ve gelen ihracat taleplerine cevap verebilme imkânı sağlanacak. Atölyenin 2023 yılsonu itibariyle tamamlanması ve atölyede 14 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..