Tokat Gıda Sanayi Sektörü Aktörleri OKA Öncülüğünde Bir Araya Geldi

Tokat ilinde öne çıkan sektörlerde sorunların ve ihtiyaçların yerel aktörlerle birlikte ele alınarak, sektörlerin gelişmesine yönelik çıktılar elde edilmesini sağlamak hedefiyle düzenlediğimiz iş birliği toplantıları “Gıda Sektörü” toplantısıyla devam etti.

18 Kasım’da Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi (YDO) İl Koordinatörü Mehlika Dicle, OKA Uzmanları ile Tokat’ın bütün ilçelerinde faaliyet gösteren tarım sanayi üreticileri, ilgili kamu kurumları, akademisyenler ve iş insanları katıldı.

Gıda Sektörü İş Birliği Toplantısı’nda Tokat YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle, gıda sektörü hakkındaki sunumunu gerçekleştirerek, Ajansın ve Tokat Yatırım Destek Ofisinin sunmuş olduğu hizmetler başta olmak üzere, destekler ve fon kaynakları hakkında bilgi verdi.

Toplantının moderatörlüğü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Doç. Dr. Musa Said Döven tarafından yapıldı. İş insanları görüş, öneri ve ihtiyaçlarını dile getirdi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, toplantıdaki konuşmasında Valilik, Belediye, OKA, Üniversite ve KOSGEB ile birlikte her zaman sanayici ve iş insanlarının destekçisi olacaklarını belirterek, “Üniversite akademisyenlerinden teknik destek alınıp bazı projeler özellikle tesislerle ilgili çalışmalar yapılabilir. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin üretimi konusunda sanayici ve iş insanına çok iş düşmektedir. Bürokratlar olarak Valilik, Belediye, OKA, Üniversite ve KOSGEB ile birlikte her zaman destek olacağız.” dedi.

Toplantıda konuşan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da, Tokat’a gelişmiş bir Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için birlikte çalışılması çağrısını yineleyerek, “Gelişmiş bir tarım organize sanayi bölgesine ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bugün burada konuştuğumuz birçok sorun geride kalacak ve hem üreticilerimizin hem de Tokat'ımızın ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..