Tokat OKA Desteğiyle Gastronomi Dünyasının Gündemine Taşınacak

Orta Karadeniz Bölgesi’nin kadim şehri Tokat, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan "Gastronomi Şehri Tokat" Projesinde yürütülecek faaliyetler ile gastronomi dünyasının gündemine taşınacak.

Konumu itibariyle hem iklimsel hem de kültürel açıdan geçiş noktası özellikleri taşıyan bir coğrafyada yer alan Tokat ili, insanlık tarihinin farklı onlarca devresine tanıklık etmiştir. Tokat şehrinin bilimin ve kültürlerin etkileşim noktası olmasının getirdiği üstünlükler, sahip olduğu flora ve fauna özellikleri şehirde muazzam bir mutfak kültürünün oluşarak günümüze dek ulaşmasını sağlamıştır.

Gastronomi açısından zengin bir altyapıya sahip olan Tokat ili, OKA ve Tokat Belediyesi iş birliği ile yürütülen çalışmalar neticesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesine dâhil oldu. Bu önemli kazanımın daha da ileriye taşınmasını sağlayacak Gastronomi Şehri Tokat Projesi, Tokat ilinin ulusal listeden uluslararası ağa katılabilmesine yönelik olarak 2025 yılı ilk yarısına kadar gerçekleştirilmesi gereken belirli faaliyetleri içeriyor. Bu kapsamda proje ile Tokat Gastronomi Mirasını gündeme getirecek pul tasarımları, illüstrasyonlar, yemeklerin fotoğraf arşivi, sosyal medya içerikleri, yemek kitabı gibi içerikleri oluşturacak Tokat Belediyesi bünyesindeki ekibe danışmanlık desteği sağlanacak.

Projenin sözleşme imza töreni 5 Aralık’ta Tokat Belediye Başkanlığında gerçekleştirildi. Törene OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehlika Dicle katıldı.

“Çok etkili sonuçlar alınan bir proje olacak”

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin töreninde yaptığı konuşmada, “UNESCO’nun Gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesine dâhil olan Tokat’ımızın daha ileriye gitmesi için verimli olacak. Küçük bütçelerle çok etkili sonuçlar alınan bir proje olacak.

Gastronomi alanında Tokat’ın marka değerinin artırılması için gelecek yıllarda hazır bir alt yapı sunacak. Değerli Belediye Başkanımıza ve ekibine böylesine güzel bir projeye imza attıkları için teşekkür ederim” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da konuşmasında Tokat gastronomisinin Türkiye’nin gündemine getirileceğini vurgulayarak, “Tokat’ımız için güzel bir imza anını yaşıyoruz. OKA Genel Sekreterimiz ve Tokat OKA Koordinatörü ile bir aradayız. Tokat’ımız UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesine girmiş bulunmakta. Şuanda Türkiye’mizde 7 tane şehir liste içerisinde. Bunlardan biri de Tokat’ımız.

Bu konuda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımızdan destek talebimiz oldu ve bize bu konuda teknik destek verecekler. Bu bir süreç ve bu süreçte neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Şehrimizdeki işletmelerin buna adaptasyonunu sağlayacağız. Tokat’ımızın Gastronomisini Türkiye’nin gündemine getireceğiz.” dedi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..