Tokat Ortak Kullanım Tesisi’nin Sürdürülebilirliği ve İşlerliği Güçlendirildi

2021 Yılı Kurumsal Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Destek Programı kapsamında Türkiye’de uygulanan 6 projeden biri olan “Küçük Sanayicilerin Büyük Atılımları Projesi” ile Tokat Ortak Kullanım Tesisi’ne 240 KWe kapasitede Güneş Enerji Santrali (GES) kuruldu ve metal işleme atölyesine makine temini sağlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2021 yılında uygulanan Kurumsal Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Destek Programı ile ülkemizde desteklenen 6 projeden birisi de Tokat Ortak Kullanım Tesisi Ahşap Metal San. ve Tic. Ltd. Şti’nin yararlanıcısı olduğu Küçük Sanayicilerin Yeni Atılımları Projesi oldu.

2022 yılı fiyatlarıyla toplam bütçesinin 4.822.070 TL, Ajans desteğinin 3.329.997 TL olduğu projede, 240 KWe kapasitedeki güneş enerji santrali kurulumu tamamlandı. Böylelikle, tesisin en önemli gider kalemi olan enerji maliyetlerinin düşürülmesi sağlanacak. Ayrıca yuvarlak vibrasyonlu yüzey işleme makinesi temini sağlanarak mobilya ve makine imalatçısı küçük işletmelerin üretim süreçlerindeki eksiklikleri tamamlayıcı bir rol üstlenen tesisin hizmet kapasitesi geliştirildi.

Tokat Ortak Kullanım Tesisi

IPA-I Dönemi Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kurulan Tokat S.S. Küçük Sanayi Yapı Kooperatifinin başvuru sahibi olduğu 9,6 Milyon Avro bütçeli Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı Projesinin tamamlanması ile 2018 yılında Tokat Ortak Kullanım Tesisi Ahşap Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. kuruldu.

Ortak Kullanım Tesisi’nde metal ve mobilya sektörlerinde çeşitli kesme, ebatlama, şekillendirme vb. işlemler üzerine Tokat ili ve çevresindeki illere hizmet veriyor. Tesisin sunduğu hizmetlerden bugüne kadar 320’nin üzerinde işletme yararlandı.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..