Tokat Sektörel İş Birliği Toplantıları Orman Ürünleri ve Mobilya Sektörü İle Devam Etti

Ajansımızın Tokat ilinde öne çıkan sektörlerdeki sorunlar, ihtiyaçlar, çözüm önerileri, kamu- sanayi iş birlikleri, yatırım ve yeni proje fırsatları kapsamında 2022 yılında yürüttüğü sektörel iş birliği toplantıları, “Orman Ürünleri ve Mobilya” sektörü ile devam etti.

9 Aralık’ta Niksar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) sahipliğindeki toplantı, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında, çok sayıda orman ürünleri ve mobilya sanayicisi ve iş insanının, ilgili kamu kurumu temsilcilerinin, akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, toplantıdaki konuşmasında Orman ürünleri sanayiinin Tokat’ta önemli bir alan olduğunu vurgulayarak “Yaklaşık 1 yıldır sektör toplantılarını düzenliyoruz. Daha önce toprak ve gıda ürünleri alanlarında düzenledik. Sorunları tespit edip, il düzeyinde yapabileceklerimizi kalkınma ajansı ve diğer kurumlar aracılığıyla yapıyoruz. Diğer konuları ise üst mercilere taşıyoruz.

Bugünkü toplantımızda orman ürünleri ve mobilya alanında sorunları tespit edeceğiz. Orman ürünleri sanayi Tokat’ta 1500-2000 gibi bir istihdam hacmine sahip, önemli bir alan. Toplantımızın olumlu ve verimli geçeceğine inanıyorum.” dedi.

Orman Ürünleri ve Mobilya Sektörü İş Birliği Toplantısı’nda Tokat YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle, toplantının önemli bir çıktısının da yeni proje fikirleri olacağını belirterek, gıda sektörü hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi.

Mehlika Dicle sunumunda, sektörde kayıtlı istihdamda Tokat’ın yeri, il ve ilçe bazlı bölgesel teşvik sistemi, Orta Karadeniz Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi, Ajansın ve Tokat Yatırım Destek Ofisinin sunmuş olduğu diğer hizmetler başta olmak üzere, destek mekanizmaları ve fon kaynakları hakkında bilgi verdi.

Toplantı sanayicilerin görüşlerinin alınması ve genel değerlendirmenin ardından sona erdi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..