Tokat’ta Ekoturizm Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat ilinde ekoturizme yönelik algı ve tutumun gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla ‘’Ekoturizm Farkındalık’ Eğitimi düzenledi.

Doğaya dayalı turizmin temelini oluşturan, doğal ortamın sürdürülebilirliğine ve yerel halkın sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayan önemli bir turizm dalı konumundaki “Ekoturizm”, Tokat ilinin potansiyeline uygundur. İlin sahip olduğu tarım potansiyelini turizm sektörü ile buluşturmak ve deneyim turizmi ile etkin tanıtımını destekleyerek daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla 2019 yılından beri Tokat’ta ekoturizm alanında Ajansımızın da dâhil olduğu önemli çalışmalar yürütülüyor.

Tokat’ın ekoturizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, doğru yöntemlerle geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması tanıtımının yapılmasının ve yatırımların teşvik edilmesinin yanında ekoturizm bilincinin oluşturulmasına da bağlıdır.

Bu kapsamda 23-24-25 Kasım tarihlerinde, Tokat Arı Yetiştiricileri Birliği Toplantı Salonunda düzenlenen Ekoturizm Farkındalık Eğitimi’ne tesis yöneticileri, meyve ve sebze üreticisi niteliğindeki bahçe sahibi çiftçiler, kadın kooperatifleri ve alana ilgi duyan girişimcilerden oluşan 23 paydaş katıldı.

Sürdürülebilir Turizm Uzmanı ve Yeşil Kitabı Yazarı Ferdi Akarsu, I Mean It Türkiye Direktörü Dr. Nazlı Kayı tarafından verilen 3 günlük eğitimde sürdürülebilir turizm, eko turizmin tanımı, amaç ve ilkeleri, eko turizm faaliyetlerinin içeriği, turizm-ekoloji ilişkisi, yöresel ürünler geliştirme, satış ve pazarlama, teşvikler, girişimcilik, Dünya’da ve Türkiye’de eko turizm iyi uygulama örnekleri, bölgede gerçekleştirilebilecek eko turizm aktiviteleri, eko turizmde markalaşma ve iletişim konuları teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Eğitimde ayrıca yeni iş birliklerinin kurulmasına yönelik zemin oluşturuldu.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..