Tokat’ta OKA Destekli Tamamlanan Projelere Başarı Belgesi Verildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, Tokat ilinde Ajans desteği kapsamında uygulanıp tamamlanan projeler için Başarı Belgesi Töreni düzenlendi.

Ajansın, Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Bilim Tarihi Müzesi’ne dönüştürülen Yağıbasan Medresesi’nde, 30 Ekim’de düzenlenen programa Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Genel Sekreter İbrahim Ethem Şahin, OKA Tokat İl koordinatörü Mehlika Dicle ve Tokat YDO uzmanları ile proje ekipleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İ. Ethem Şahin, katılımcıları selamladı ve projeler hakkında bilgi verdi. Ardından Vali Numan Hatipoğlu konuşmasını gerçekleştirdi.

“İlimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarılmış, ekonomik ve sosyal kalkınma hamlesi hız kazanmıştır.”

Vali Hatipoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Bilindiği üzere Kalkınma Ajansları çok geniş bir yelpazede, sanayiden tarıma; turizmden sağlığa; sosyal hizmetlerden çevre ve şehirciliğe kadar bütün yatırım konularına ilişkin proje fikirlerinin tartışıldığı, desteklendiği, bu konularda ilgili tarafların bir araya getirildiği bir ara yüz olarak önemli rol üstleniyor. Bu faaliyetler içerisinde kamuoyu tarafından en çok bilineni ise kalkınma ajansları tarafından projelere sağlanan mali destek programlarıdır. Bugün burada, 2021 yılından bugüne Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı mali desteği ile ilimizde tamamlanarak hayata geçirilmiş 26 projenin temsilcilerine Teşekkür Belgeleri takdim edeceğiz. Tamamlanan projelere baktığımızda Reşadiye'den Zile'ye; Erbaa'dan Sulusaray'a kadar güzel şehrimiz Tokat'ın bütün ilçelerinde birer eser bırakıldığını görüyoruz. Aynı şekilde turizm alanında yapılan tesis ve eser restorasyonlarıyla birlikte sanayi bölgelerinin altyapılarının da Ajans desteği ile tamamlanmıştır. Bu projeler sayesinde ilimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarılmış, ekonomik ve sosyal kalkınma hamlesi hız kazanmıştır. Konusu ya da uygulama yeri ne olursa olsun Tokat'a değer katan, Tokatlı hemşehrilerimize, yatırımcılarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunumuna aracı olan bütün projeler şehrimizin kalkınması ve refahı için son derece kıymetlidir."

İllerimize Orta ve Uzun Vadeli Kalkınma Vizyonu Kazandırmalıyız

Bölgemizdeki bütün yararlanıcı kurumların sadece kendi kısıtlı kaynakları ile değil ulusal ve uluslararası diğer finansman imkânlarını da araştırarak yatırım fikirlerinin hayata geçmesi için gayret gösterdiklerini söyleyen Vali Hatipoğlu, "Türkiye Yüzyılında hükümetimizin politikaları çerçevesinde Tokat'ın bu fırsatlardan daha da fazla faydalanabilmesi için kurum ve kuruluşların kalkınma ajansının planlama ve yatırım destek imkânlarını zorlaması yerinde bir girişim olacaktır. Bu girişim, kalkınma ajansı ile birlikte hareket ettikleri konuları çeşitlendirmesi ile daha da anlamlı olacaktır.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılında illerimize orta ve uzun vadeli kalkınma vizyonu kazandırmak için hep birlikte imkânları, kaynakları daha etkin kullanmak için çaba göstermemiz gerekiyor. Şehrimizde Ajansımızın Yatırım Destek Ofisi'nde arkadaşlarımız proje geliştirme, yatırımcılara bilgi sağlama ve tanıtım ve iş geliştirme gibi hususlarda gayretle çalışıyorlar. Biz de, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve TSO Başkanımızla beraber, OKA Yönetim Kurulu üyeleri olarak, bütün bu çalışmaların stratejik çerçevede takibini yapıyoruz. Tamamlanan projelerimiz hayırlı uğurlu olsun, inşallah yeni projeler için de başlangıçlara vesile olur. Uzaktan yakından gelen bütün misafirlere hoş geldiniz diyor ve toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Numan Hatipoğlu, Genel Sekreter İ. Ethem Şahin ve Tokat YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle tarafından,26 projenin koordinatörüne başarı belgeleri takdim edildi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..