20 ARALIK 2019

TSGA Projesi Kapsamında Samsun’da Sosyal Girişimcilik Eğitimi Verildi

Vehbi Koç Vakfı liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID), Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği (SKYÇD), TED Üniversitesi, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığında yürütülen, Ajansımızın da iştirakçisi olduğu Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) projesi kapsamında Samsun’da sosyal girişimcilik eğitimi düzenlendi.

17-18 Aralık 2019 tarihlerinde Ajansımız ev sahipliğinde düzenlenen 2 günlük eğitim öncesinde, 16.12.2019 tarihinde kamu, aracı kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Bilgi ve Paylaşım Toplantısı” düzenlendi.

Samsun Sosyal Girişimcilik Eğitimi, Temmuz ayında Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirilen TSGA Sosyal Girişimcilik Eğitmen Eğitimi’ne katılan, Ajans Uzmanımız Meltem Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu farklı yerel kurumlarda çalışan 5 Samsun’lu eğitmen tarafından verildi. Eğitime ayrıca Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan ve Proje ve Eğitim Uzmanı Tuğçe Aktepe Dursun da katıldı.

Sosyal girişimcilik sektörünü ‘geleceği parlak, giderek gelişmekte olan bir sektör’ olarak nitelendiren Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan, “Sosyal girişimcilik eğitimi düzenlemek için Samsun’a geldik. Samsun bölgesinde de Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte çalışıyoruz. Araştırma yapmak, sosyal girişimcilikle ilgili durum tespiti yapmak, kapasite geliştirmek ve ağ kurmak için bir araya geldik. Samsun’da da eğitimler yapacağız ve önümüzdeki günlerde de devam edecek” şeklinde konuştu.

Potansiyelinin yüksek olmasının yanı sıra iki önemli üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının başarılı çalışmaları dolayısıyla Samsun’u tercih ettiklerini vurgulayan Ongan, “Sivil toplumun, gönüllüğün geliştiği yerlerde sosyal gönüllüler daha iyi hayat buluyor” dedi.

Eğitimde, 23 katılımcı sosyal inovasyon, sosyal girişimciliğin farklı modelleri, sosyal etki, gelir ve iş modeli geliştirme gibi sosyal girişimciliğin olmazsa olmazı olarak kabul edilen alanlarda bilgilendirildiler. Formel olmayan eğitim metotlarının kullanıldığı eğitimlerde katılımcıların sosyal girişimcilik potansiyellerinin geliştirilmesi, bu alana dair farkındalıklarının artırılması ve akıllarındaki sosyal girişimcilik projelerini gerçekleştirmek için aradıkları desteğe erişecekleri yolları keşfetmeleri hedeflendi.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..