TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Samsun Medikal Sanayi Kümesi’ne dair bir dizi ziyaret gerçeklestirmek üzere 23.08.2019 tarihinde Samsun’a geldi.
Samsun gezisinde Ajansimizi da ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, saat 10.00’da ev sahipligimizde düzenlenen Samsun Medikal Sanayi Kümesi (Mediküm) Istisare Toplantisi’na katildi.
Samsun Medikal Sanayi Kümesi (MEDIKÜM) Istisare Toplantisi
23.08.2019 Cuma Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) Toplanti Salonu'nda Samsun Valimiz Sayin Osman Kaymak’in ve TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’in katilimiyla Samsun Medikal Sanayi Kümesi (Mediküm) Istisare Toplantisi düzenlendi.
Toplantiya ayrica Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Kuran, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Selahattin Altunsoy, Genel Sekreterimiz Mevlut Özen, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Il Müdürü Nebahat Livaoglu, Samsun Teknokent Genel Müdürü Dr. Bugra Çolak, Medikal Sanayi Kümelenme Dernegi (MEDIKÜM) yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katildi.
“Samsun Için Büyük Bir Imkân”
Samsun Valisi Sayin Osman Kaymak, Samsun Medikal Sanayi Kümesi (Mediküm) Istisare Toplantisi’nda yaptigi konusmasinda, “Öncelikle TÜBITAK Baskanimiza hos geldiniz diyorum. Bizim bilim ve teknige çok ihtiyacimiz var. Ülkemizin kalkinma hamlesinde bilim ve teknik bizim en büyük rehberimiz. O yönüyle de bu isin basindaki Hocamizin bugün Samsun’da olmasi bence Samsun için büyük bir imkân. Bundan sonraki yapacagimiz çalismalara rehberlik edeceklerdir. Bugünkü toplantimizda kendilerini MEDIKÜM’ün mevcut yapisi, cerrahi el aletleri imalatinin mevcut yapisi hakkinda bilgilendirmek istiyoruz. Toplantinin ardindan TÜBITAK Baskanimiz Medikal Cerrahi El aletleri firmalarini ziyaret edecekler. TÜBITAK Baskanimizi Samsun’da agirlamaktan dolayi büyük bir mutluluk duyduk.” dedi.
TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ise konusmasinda önemli açiklamalarda bulundu. Sayin Mandal, Samsun’a gelis amacinin, buradaki saglik kümelenme yapisini anlamak oldugunu ifade ederek, “Buradaki biyomedikal cihaz kümelenme yapisi nasil bir modelle süreç yönetiliyor ve bu model TÜBITAK imkânlariyla daha kiymetli hale nasil getirilir bunun çabasi içerisindeyiz. Bizim TÜBITAK olarak da öncelikli alanlarimiz arasinda yer alan bir konudur. Umarim bu günün sonunda hem kendileri için hem bizim için karsilikli bir kazanim olur. Biz de gelecege dogru baktigimizda burada baslatilmis olan girisimi bir üst seviyeye tasiyabilmenin mutlulugunu birlikte yasariz insallah.” dedi.
Prof. Dr. Hasan Mandal sözlerine TÜBITAK desteklerinin temelinde arastirma oldugunu ekleyerek su sekilde devam etti: “Devletimizin diger kurumlari KOSGEB veya bakanligimizin diger birimleri baska mekanizmalarla sürece katkida bulunuyor ama bizim mekanizmamizda arastirma yoksa TÜBITAK’in fonksiyonu ortadan kalkiyor. TEYDEP desteginin ötesinde bizim bir takim yeni mekanizmalarimiz var. Sanayi-Is Birligi Mekanizmalari Aglari diye bir programimiz var. Ayri ayri bir seyler yapmak yerine birlikte bir seyler yapmayi kapsiyor. Bütün dünyanin yapmaya çalistigi, degisik isimler verdigi, açik inovasyon dedigi bir yapi ama içine girdiginiz zaman her kurum, her ülke, her bölge kendi modelini gelistiriyor.”
Konusmalarin ardindan Medikal Sanayi Kümelenme Dernegi (MEDIKÜM) Baskani Dr. Ahmet Aydemir de, MEDIKÜM’ün mevcut yapisi, cerrahi el aletleri imalatinin mevcut yapisi hakkinda bilgiler vererek konuyla ilgili sunumunu gerçeklestirdi.
Toplanti, MEDIKÜM Baskani Dr. Ahmet Aydemir’in, Valimiz Sayin Osman Kaymak’a, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'e üzerinde isimlerinin yazili oldugu cerrahi alet takdim etmesiyle son buldu.
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..