“Türkiye Siber Vatan Programı” OKA ve OMÜ İş Birliği İle Samsun’da Uygulanacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında Türkiye Siber Vatan Programı Protokolü imzalandı.

Protokol, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından 30 Eylül’de Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen törende imzalandı.

Nitelikli Siber Güvenlik Uzmanları Yetiştirilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda; üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirildi.

2025 yılı itibarı ile ulusal bir yapıya kavuşarak “Türkiye Siber Vatan Programı” olarak devam edecek olan program, Samsun ilinde OKA ve OMÜ iş birliği ile yürütülecek.

Başvuru Yapan Öğrenciler Siber Vatan Hackviser Platformuna Yönlendirilecek

İş birliği protokolü ile üniversiteden bir koordinatör ve bir koordinatör yardımcısı belirlenecek olup eğitimler üniversite bünyesinde, Ajansın finansal desteğiyle gerçekleşecek. Başvuru yapan her öğrenci Siber Vatan Hackviser platformuna yönlendirilecek ve yaklaşık 15 gün boyunca platformdaki eğitim ve görevleri tamamlaması gerekecek.

Akabinde öğrenciler, 3 adet eğitime katılacak. Her biri 5 gün ve yüz yüze olarak verilecek olan CEH, Web Güvenliği ve Zararlı Yazılım Analizi eğitimleri öncesinde katılımcılara çevrim içi olarak Siber Vatan 101 eğitimi verilecek. Başvuru yapan katılımcılar arasından 40 öğrenci eğitim almaya hak kazanacak.

Programın İkinci Etabı Bootcamp Sınavı ve Kamp Olacak

Tüm eğitimlerin tamamlanmasının ardından, programın ikinci etabı Bootcamp sınavı ve kamp olacak. Ülke genelindeki gruplardan seçilecek öğrencilerle yüz yüze 10 günlük bir program halinde gerçekleşecek programın sonunda öğrenciler, Siber Güvenlik Uzmanlığı yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesini hedefleyen “Türkiye Siber Vatan Programı” ulusal çapta önemli bir eğitim girişimi olarak öne çıkıyor. 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..