24 TEMMUZ 2019

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Projesi Eğitmen Eğitimi

Vehbi Koç Vakfi liderliginde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye, Sosyal Inovasyon Inisiyatifi Dernegi (SIID), Sürdürülebilir Kalkinma Için Yenilikçi Çözümler Dernegi (SKYÇD), TED Üniversitesi, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (Ingiltere) ortakliginda yürütülen Türkiye Sosyal Girisimcilik Agi projesi; proje illeri olan Van, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Bursa ve Mugla’dan gelen katilimcilara yönelik sosyal girisimcilik egitmen egitimi düzenledi.

 

Abdullah Gül Üniversitesi, Ankara Kalkinma Ajansi, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi, Ipekyolu Kalkinma Ajansi, Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile birlikte Ajansimizin da istirakçisi oldugu proje kapsamindaki egitime Ajansimiz Planlama, Programlama ve Koordinasyon Uzmani Meltem Yilmaz da katilim sagladi.

 

Sosyal girisimciligin bilinirligini saglamak, sosyal girisimlerin kendi aralarindaki, kamu ve özel sektör kuruluslariyla olan isbirliklerini çogaltmak, sektörün kapasitesini gelistirmek amaciyla kurulan Türkiye Sosyal Girisimcilik Agi; sosyal girisimcilik egitmen egitimini 8-13 Temmuz 2019 tarihleri arasinda Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçeklestirdi.

 

Egitim süresince, egitmen adaylarina sosyal etkiyi artirma yollari, sosyal girisimcilik ve aktif vatandaslik, is plani ve gelir modeli gelistirme, topluluk olusturma, kamu kurumlariyla iliskiler, Türkiye’den ve dünyadan iyi sosyal girisim örnekleri ve fon bulma yollari konularinda seminerler verildi. Grup çalismalarinin yani sira, ekosistemi tanima aktiviteleri de gerçeklestirildi.

 

Katilimcilarin proaktif bir sekilde sürece dahil oldugu ve formel olmayan egitim metotlarinin kullanildigi etkinligi amaci, katilimcilarin ögrendikleri egitim metotlari ile edindikleri bilgileri bölgelerinde yayginlastirarak yeni sosyal girisimcilerin yetismesine imkan saglamak. Egitim sonrasinda katilimcilarin beserli gruplar halinde kendi sehirlerinde en az iki kez sosyal girisimcilik yayginlastirma egitimi düzenlemesi ve ülke genelinde 396 yeni sosyal girisimci adayinin yetistirilmesi hedefleniyor. Sosyal girisimcilik yayginlastirma egitimleri Eylül- Aralik 2019 arasinda proje illerinde gerçeklestirilecek.

 

Türkiye Sosyal Girisimcilik Agi Projesi

Türkiye Sosyal Girisimcilik Agi Projesi, Sivil Toplum Destek Programi – Kamu ve STK’lar arasinda Isbirliginin Güçlendirilmesi Için Ortakliklar ve Aglar Hibe Programi altinda yürütülüyor. Bu program mali ve idari açidan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluslarinin gelistirecekleri ortakliklari ve aglari destekleyerek, bu ortakliklar ve aglar vasitasiyla kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslari arasindaki isbirligini güçlendirmeyi ve sivil toplum kuruluslarinin kapasitelerini gelistirmeyi hedefliyor. Hibe programi kapsaminda 10 sivil toplum kurulusu yaklasik 4.3 milyon Avro hibe destegi almaya hak kazandi. Sivil Toplum Destek Programi, Avrupa Birligi ve Türkiye tarafindan “Katilim Öncesi Yardim Araci” (IPA II) 2014 bütçesinden finanse ediliyor.

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..