TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçeklesen Samsun 4. Tarim Fuari, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ovalari, yaylalari ve bereketli topraklari ile tarim sektörünün önemli ihracat kapilarindan biri olan Samsun, yurtiçinden ve yurtdisindan binlerce ziyaretçi agirladi. 10 bin m² kapali 40 bin m²’si açik olmak üzere toplamda 50 bin m²’lik alanda 107 katilimci firma ile kapilarini ziyaretçilerine açan Fuar, 5 günde 50.715 ziyaretçiye ev sahipligi yapti.
Is Görüsmeleri, Ön Anlasmalar ve Gerçeklesen Satislar
Ordu’ dan Erzurum’ a, Sinop' tan Tekirdag' a özellikle Karadeniz ve Iç Anadolu olmak üzere 30' un üstünde sehirden Samsun 4.Tarim Fuari'ni ziyaret etmeye gelen çiftçiler ve sektör temsilcileri; katilimci firmalar ile ürün ve hizmetleri hakkinda verimli görüsmeler gerçeklestirerek bayilik ve mal alimi konusunda önemli is baglantilari kurdu. Fuar süresince önemli satislar, satin almalar gerçeklesti. Fuar firmalara ve sektöre 2018’nin son çeyreginde büyük umut oldu.
Bölgenin Ihracati Canlanacak
Samsun 4. Tarim Fuari, 10 ülkeden yaklasik 120 kisilik alim heyeti agirladi. Fuar yogun ikili is görüsmeleri ile ihracata yön verecek is baglantilari sagladi. KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Sirbistan, Iran, Moldova, Bulgaristan, Ukrayna, Katar ve Tunus’ dan fuara gelen ziyaretçiler; enerji dönüsüm sistemleri, danismanlik hizmetleri, tarimsal mekanizasyon sistemleri, hayvancilik tesisleri, hayvancilik makine ve ekipmanlari, traktör, zirai ilaçlar, seracilik, tohum-fide, sulama sistemleri, hirdavat firmalari ile önemli görüsmeler ve satin alma anlasmalari gerçeklestirdi.
Onur Konugu "Çarsamba"
26 - 30 Eylül tarihleri arasinda gerçeklesen Samsun 4. Tarim, Hayvancilik ve Teknolojileri Fuari’nda, Çarsamba ilçesi bu yil fuarin ''Onur Konugu'' oldu. Fuarda Çarsamba’nin tarimsal ürünlerinin tanitilmasinin yani sira Çarsamba’ya özgü ikramlar da ziyaretçilere tattirildi. Fuarda ayrica Çarsamba Tarim Paneli de gerçeklestirilerek ilçenin tarim potansiyeli hakkinda ziyaretçilere bilgiler sunuldu.
Etkinliklere Yogun Ilgi
Fuar’da tarim sektörüne iliskin konferanslarin da yer aldigi, alaninda uzman akademisyenler, mühendisler ve sektör temsilcileri bölge için önem arz eden konularda seminerler verdi. Süt Ineklerinde Üreme Yönetimi, Samsun Ili Tarim Sektörü Üzerindeki Etkileri, Bahçe Ürünlerinde Ambalajin Önemi, Tarimsal Desteklemeler, Findikta Gübreleme, Aricilikta Karsilasilan Güncel Sorunlar ve Çözümleri, Buzagilarda Karsilasilan Önemli Hastaliklar ve Korunma Yöntemleri, Bitki, Besleme ve Hayvancilik gibi konularda konferanslar verildi. Ayrica; Tire Süt Kooperatifi Üretim Müdürü, fuarda kendi basari hikâyelerini anlatti.
Samsun Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Ondokuz Mayis Üniversitesi, Samsun Koyun-Keçi Yetistiricileri Birligi ve Tüyap isbirligiyle "Iyi Koç Iyi Teke" yarismasi düzenlendi. Etkinlikte dereceye girenlere plaketleri takdim edilerek yem ödülleri verildi.
Ziyaretçilerin memnun bir sekilde ayrildigi fuar, gelecek yil 25 - 29 Eylül 2019 tarihinde de ziyaretçilerini bekliyor.
E - Posta Listemize Katılın !
Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..