Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca İçin Tecrübe Paylaşımı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) desteğiyle, Alaca Belediyesi tarafından uygulanan Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca Projesi kapsamında Amasya’ya teknik gezi düzenlendi.

Kooperatifçilik ve tarım ürünleri üretimi/ticareti konusundaki bilgi ve deneyimi arttırmak üzere proje ekibi ile Alaca’da ikamet eden proje ile ilgili üreticilerden oluşan 15 kişinin katıldığı teknik gezide; Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası, Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ziyaret edildi.

OKA uzmanlarının da eşlik ettiği ziyaretlerde ziraat odası yöneticileri, çiftçiler, soğan üretimi ve ticareti yapan girişimciler, kadın kooperatifi yöneticileri bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştılar.

Bölge Kuru Soğan ve Birçok Tarımsal Üründe Öne Çıkıyor

Orta Karadeniz Bölgesi (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat) birçok tarımsal üründe öne çıkan bir bölge iken Çorum’un Alaca ilçesi, Türkiye’de “Alaca Moru” isimli kuru soğan üretiminin, en fazla yapıldığı merkezlerden biri konumunda.

Bu bağlamda desteklenen Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca Projesi ile Alaca ilçesinde Kuru Soğan Ebatlama ve Paketleme Tesisi kuruldu. Böylelikle ilçedeki soğan üretiminden elde edilen katma değerin arttırılması ve üreticilerin sürdürülebilir faaliyetlerinin teşvik edilmesi ile istihdama ve ilçe ekonomisine katkı sunulması amaçlanıyor.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..