Yeni Nesil Otomotiv Sektörüne Nitelikli İş Gücü Yetiştiriliyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2023 Yılı Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Elektrikli Araç Ustası Yetiştirme” Projesi ile meslek liseli öğrenciler "Simülatörlü Elektrikli Araç Bakım Eğitimi" aldı.

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu projede, simülasyon tabanlı eğitimler ile yakın gelecekte otomotiv sektörünün aranan elemanı olacak elektrikli araç bakımcılarının yetiştirilmesi amaçlandı.

Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motor bölümü öğrencilerinin yanı sıra şehirdeki özel araç servisi çalışanları da projenin ilk etabı olan eğitime katıldı. 21 kursiyer, edindikleri bilgileri Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile pekiştirme fırsatı da bulurken, elektrikli taşıt bileşenlerinin tamamının bulunduğunu simülatörü kullanarak sanal ortamda bakım yapabilme deneyimi yaşadı.

Eğitime katılan Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, elektrikli araçların bakımı alanında önemli oranda nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektrikli araç bakım ve onarımı atölyesini kurmayı da hedeflediklerini açıkladı. Yeni nesil eğitim teknolojileriyle mesleki eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Türkmen, "Amacımız çocuklarımızın güncel teknolojiyi yakalamalarının yanı sıra gelecekle ilgili hayallerini güçlendirmektir" dedi.

Özel bir araç bakım servisinde çalışan Reşat Batur da, "Herhangi bir arıza olduğunu neye göre işlem yapacağımızı bilmiyorduk. Sadece bakım işini yapanlara değil bu araçları alıp kullanan insanların da eğitim alması gerektiğini gördük" diye konuştu.

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..