Zinav Gölü Tabiat Parkı Turizme Kazandırıldı

Turizm bölgesi olarak ilan edilmiş olan Zinav Gölü Tabiat Parkı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle Tokat ve Bölge turizmine kazandırıldı.

OKA’nın 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Reşadiye Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanan Zinav Gölü Rekreasyon Alanı Projesi ile rekreasyon faaliyetleri tamamlanan Tabiat Parkı'nın açılışı, 30 Eylül’de OKA Yönetim Kurulu Başkanı, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, OKA Genel Sekreteri İ. Ethem Şahin, OKA Tokat YDO İl Koordinatörü Mehlika Dicle, OKA Koordinasyon, İş Geliştirme ve Tanıtım Birim Başkanı Emre Arslanbay, il protokolü ve diğer kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tabiat Parkı Sosyal Donatı Alanları İle Yenilendi

Reşadiye ilçesinde 401 hektar alanda yer alan, turizm bölgesi Zinav Gölü Tabiat Parkı, Zinav Mesire Yeri ve Zinav Kanyonu’nu kapsayan proje alanı içerisinde OKA, Milli Parklar, Özel İdare destekleriyle kır lokantası, mescit, dezavantajlı gruplara da uygun lavabo ve tuvalet, yol ve çevre düzenlemeleri, yürüyüş alanları ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekânsal organizasyon kuruldu.

İşletmesi Reşadiye Belediyesi'ne devredilen eşsiz güzellikteki Tabiat Parkı içerisinde market ve fırının yanı sıra; ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirebileceği paintball alanı, su bisikleti, motorlu sandal ve gezi teknesi aktiviteleri de yer alıyor.

Manzarası İle Büyülüyor

Reşadiye ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Zinav Gölü, birçok balık çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Çevresindeki ormanlık alanda yaban hayvanlarını görmenin mümkün olduğu Göl, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..