Programın Genel Amacı:

TR83 bölgesinin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin katma değerli üretim ve ihracatın geliştirilmesine yönelik yatırım projeleri havuzunun güçlendirilmesidir.

Programın Özel Amacı:

Programın genel amacına ve önceliklerine uygun, bir işletme modeli içeren yatırım projesi önerilerinin fizibilite etüdü ve eklerinin hazırlanmasını sağlamaktır.

Bu kapsamda fizibilite desteği programının öncelikleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

Öncelik-1: İmalat sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırım projeleri için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-2: İhracat kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırım projelerine ilişkin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-3: Üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, değer-tedarik zincirlerinin geliştirilmesi ve istihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarının desteklenmesi.

Öncelik-4: Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi (YHGP) Bölgesel Gelişme Ana Planı ve 2024-2028 TR83 Bölgesi Bölge Planında yer alan imalat sektörleri, ihracat ve istihdam odaklı proje ve eylem önerilerinin hayata geçirilmesi, Güdümlü Proje Desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına yönelik yatırım projeleri geliştirilmesi için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi

Öncelik-5:  İşletmelerin yeşil ve çağdaş teknolojilere dönüşümlerinin hızlandırılması ve kaynak verimliliğine yönelik uygulamaların geliştirilmesine yönelik yatırım projelerine ilişkin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi 

Öncelik-6: TR83 Bölgesi’nde liman, demiryolu, lojistik merkez, havayolu, konteyner toplama merkezleri gibi lojistik altyapının gelişimine katkı sağlamaya yönelik yatırım projeleri için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi 

Öncelik-7: Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın (IBRD) finansör, Türkiye Cumhuriyeti’nin borçlanıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının (STB) ise ana uygulama birimi olacağı Sosyal Olarak Kapsayıcı Yeşil Dönüşüm (Socially Inclusive Green Transition-SoGreen) projesinin 2. Bileşeni olan Kapsayıcı ve Çevreci Topluluk Geçim Tesisleri kapsamına yönelik fizibilite çalışmalarının desteklenmesi

Program Bütçesi

Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.500.000 TL’dir. OKA, bu program için ayırdığı kaynağı kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar.

Desteklerin Tutarı

Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:

· Asgari tutar: 200.000 TL

· Azami tutar: 500.000 TL

Kimler Başvurabilir?

· Kamu Kurum ve Kuruluşları,

· Yerel Yönetimler (İl Özel İdareleri, Belediye Başkanlıkları, Köy Muhtarlıkları),

· Üniversiteler,

· Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları,

· Birlikler (Tarımsal Üretici Birlikleri, Mahalli İdare Birlikleri vb.),

· Kooperatifler,

· Sivil Toplum Kuruluşları,

· Organize Sanayi Bölgeleri,

· Sanayi Siteleri,

· Serbest Bölge İşleticileri,

· Teknoloji Transfer Ofisi Şirketleri,

· Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi,

· Endüstri Bölgesi Yönetici Şirketi,

· İş Geliştirme Merkezi Yönetici Şirketi,

Başvuru Tarihleri:

KAYS üzerinden ilk başvuru tarihi: 01/03/2024

KAYS üzerinden son başvuru tarihi: 24/12/2024 Saat: 23.59

Taahhütname için son teslim tarihi: 31/12/2024 Saat: 17.00

Önemli Uyarı!

Proje geliştirme sürecinde, Ajans ile iletişim kurulması tavsiye edilmektedir.

 

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 362 431 24 00 Dâhili Hat: 2203

E-posta: kdb@oka.org.tr, enes.peker@oka.org.tr

Adres: Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi, Yaşar Doğu Cad. No:62 Tekkeköy/Samsun

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..