PROGRAMIN GENEL AMACI

Teknik Destek, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ulusal, bölgesel, il düzeyinde veya kurumsal düzeyde tanımlanmış stratejik planları, eylem planları veya çalışma programları gibi politika belgelerinde önceliklendirilen ve kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında bir takım sorunlarla karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansının verdiği destektir. Ajans tarafından sağlanacak teknik destekle;

  • Bölgedeki merkezi kamu kurumlarının güçlendirilmesi, yerel yönetimlerin planlama çalışmalarına katkı sağlanması,
  • Sivil toplumun ve özel kesimin güçlendirilmesi, ulusal stratejiler, eylem planları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı faaliyetler ile yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek diğer faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

PROGRAMIN KAPSAMI

Teknik destek programı kapsamında Ajansımız yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek;

  • Eğitim verme,
  • Danışmanlık sağlama,
  • Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama,

gibi kurumsal kapasite geliştirici faaliyetleri desteklemektedir.

PROGRAMIN ÖNCELİKLERİ

Bu program kapsamında Ajansımız tarafından 2021-2024 yıllarında uygulanan Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programının genel ve özel amaçlarına katkı sağlayacak başvurular desteklenebilecektir. Bu doğrultuda projelerin aşağıda belirtilen önceliklerden en az biriyle doğrudan ilgili olması gerekmektedir. Aynı konuda/alanlarda teknik destek almak isteyen kurumların ortaklıklar kurarak yaptıkları başvurular öncelikli olarak desteklenecektir.

Öncelik-1: Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründeki işletmelerin teknik ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi,

Öncelik-2: Kültür ve Doğa Turizmi alanı ile ilgili kamu kurumları, kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi

Öncelik-3: Kültür ve Doğa Turizmi alanı ile ilgili proje portföyünün geliştirilmesi

DESTEK MİKTARI

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.500.000 TL’dir. Proje başına verilecek destek tutarı;

  • Eğitim hizmeti için; azami 75.000 TL (KDV Dâhil)
  • Danışmanlık yolu ile program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama teknik destek talepleri için; azami 150.000 TL (KDV Dâhil)
  • İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ve sektörel dernekler vb. kurum/kuruluşların başvuru sahibi olduğu ve birden fazla kar amacı güden gerçek veya tüzel kişiliğe sunulacak, danışmanlık hizmetlerini içeren teknik destek talepleri için; azami 150.000 TL (KDV Dâhil)
  • Kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler tarafından sunulacak, danışmanlık hizmetlerini içeren teknik destek talepleri için; azami 75.000 TL (KDV Dâhil)

Program kapsamında doğrudan mali destek verilmez, satın alma hizmet alımı yöntemiyle Ajans tarafından yapılır.

SON BAŞVURU TARİH VE SAATLERİ

 BAŞVURU DÖNEMLERİ

KAYS Üzerinden Son Başvuru Tarih ve Saati

Taahhütname Son Teslim Tarih ve Saati

2. Dönem

(1 Mart-30 Nisan 2024)

30 Nisan 2024    Saat 23.59

3 Mayıs 2024 Cuma  Saat 17.00

3. Dönem

(1 Mayıs – 30 Haziran 2024)

30 Haziran 2024 Saat 23.59

5 Temmuz 2024 Cuma Saat 17.00

4. Dönem

(1 Temmuz-31 Ağustos 2024)

31 Ağustos 2024 Saat 23.59

5 Eylül 2024 Perşembe Saat 17.00

5. Dönem

(1 Eylül-31 Ekim 2024) 

31 Ekim 2024 Saat:23.59

5 Kasım 2024 Salı Saat 17.00

6. Dönem

(1 Kasım-31 Aralık

31 Aralık 2024 Saat:23.59

6 Ocak 2024  Pazartesi Saat 17.00

Teknik destek başvuruları sürekli olarak alınmakta ancak, başvurular ikişer aylık dönemler halinde gruplandırılarak bir sonraki ay değerlendirilmektedir. Bu dönemler 2024 programı için Mart-Nisan, Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos ve Eylül-Ekim dönemleridir. Dolayısıyla örneğin 1 Temmuz’da sunulan proje de 31 Ağustos’ta sunulan proje de Eylül 2024 içerisinde değerlendirilecektir.

Standart bir başvuru süreci aşağıdaki adımları takip eder;

  • KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr E-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılarak giriş yapılır.
  • Sistemden teknik destek programı seçilerek proje işlemleri sayfasından veriş girişine başlanır.
  • Başvuru sahibinin ilk başvurusu ise Tüzel Paydaş işlemleri menüsünden kurumun kaydı yapılır.
  • Sistem üzerinde proje ile ilgili sorular cevaplandırılır.
  • Destekleyici belgeler hazırlanır, yetkili kişilere imzalatılır ve sisteme PDF formatında yüklenir.
  • Proje veri girişi ve destekleyici belgeler kontrol edildikten sonra proje çevrim içi olarak onaylanır.
  • Sistemde otomatik olarak oluşturulan “taahhütname” indirilerek e-imza ile başvuru sahibi yetkilisi tarafından imzalanır.
  • E-imza ile imzalanamaması durumunda sistem üzerinden çıktı alınarak başvuru sahibi yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanarak elden veya posta yoluyla teslim edilir.

Not: Taahhütnamenin e-imza ile sunulabilmesi için proje veri girişinin başvuru sahibi yetkilisinin E-Devlet şifresi ile giriş yapılması ve e-imza işleminin ilgili yetkili kişi tarafından yapılması gerekmektedir

İletişim Bilgileri:

E-posta: marka@oka.org.tr

Dursun Demir

Uzman | Turizm ve Markalaşma Birimi

Telefon: 0 362 431 24 00 - 2302

 

  • E - Posta Listemize Katılın !
  • Orta Karadeniz’e dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..